Filmirežissöörilt varastatud koer leiti tänu tähelepanelikele inimestele.Foto: Triin Ruumet
Eesti uudised
9. august 2016, 04:00

Filmirežissöörilt varastatud koer leiti tänu tähelepanelikele inimestele (3)

"Sain koera kätte!" hõiskab noor filmirežissöör Triin Ruumet rõõmsalt. "Müstika, kuidas üks asi viis teiseni ja lõppes õnnelikult. Täitsa uskumatu lugu!"

Eesti filmi "Päevad, mis ajasid segadusse" režissöör Triin Ruumet elas nädalavahetusel üle šoki, kui tema koer Tallinna kesklinnas Postimaja juurest varastati.

Läinud laupäeval põikas Triin Postimajja korraks sisse, et kiirelt vajalikud ostud teha. Kuna loomi keskusesse ei lubata, sidus ta lemmiku välisukse lähedal asuva posti külge. Kui ta tagasi jõudis, oli koer kadunud. Triinu lemmiku võtsid kaasa kolm naist.

VARGAD: Triin ütleb, et tundis koeraga jalutanud vargad kergesti ära, sest neil olid seljas samad riided, mis turvakaamerasse jäänud salvestusel. Foto: Turvakaamera

Triin paiskas kärmesti laiali otsimiskuulutused ja peagi kostusid tähelepanelikelt linnaelanikelt esimesed vihjed.

Triinu sõnul levis otsimiskuulutus sotsiaalmeedias kui kulutuli. "Päris palju tuli vihjeid. Näiteks öösel käisin Kalevi staadioni piirkonnas, päeval Nordic hotelli juures, kus oli ka nähtud sarnast koera.

Arvasin, et äkki need naised ehmatasid ära, kui igal pool postitust jagati, ja lasid ta lahti."

Triin tegi internetis avalduse ka politseisse, kuid menetlema oleks seda naise sõnul hakatud alles esmaspäeval. Üllatuslikult oli suureks abiks aga tänavatel patrullivad politseinikud.

"Nägin tänaval mingites piirkondades patrulle, munitsipaalpolitseid ja isegi liikluspolitseid, nad võtsid mu numbri ja ka Facebooki kaudu oli ühendus olemas. Väga palju kohtasin abivalmidust, see oli üllatav," kiidab naine korrakaitsjaid.

Lõpuks saabus aga see kõige olulisem vihje. "Üks väga tore tüdruk saatis pildi tänavast Sikupilli-Majaka kandis, kus ta koera nägi. Mu sõber nägi ka seda pilti ja teadis kus tänav asub, ta tuli mulle järele ja läksime kohale."

Kuigi otsitav piirkond tundub üsna suur, oli koera leidmisel Triinu sõnul suur roll juhusel.

"Nägin teda kohe, kui mäest üles Majaka tänavale sõitsime, esimene ristuv tänav, seal garaažide vahel. Tundsin ta juba kaugelt ära!"

«Väga palju kohtasin abivalmidust, see oli üllatav!» Triin Ruumet

"Hakkasin minema sinnapoole ja hõikasin, et andke koer tagasi. Koer tundis kohe ära mu ja hakkas ka märatsema, siis nad lasidki koera rihmast lahti ja jooksid minema. Koer tuli kohe minuni," kirjeldab Triin taaskohtumist.

Triinu sõnul oli naisi lihtne ära tunda, sest nad kandsid samu riideid, mis turvakaamera pildile jäid. "Seal oli neid rohkem, seitsmepealine naistejõuk.

Karjusin neile "Vargad!" mille peale nad midagi roppu vastu hüüdsid ja ära jooksid."

Kuigi koer jõudis koju alles ööpäev pärast kadumist, on tema tervisega pealtnäha siiski kõik korras. "Tundub, et nad ei teinud talle midagi halba. Koer on veidi segaduses, aga oli koju jõudes väga õnnelik."