ESimest korda AVALIKKUSE EES: Sirli Salumäe ja Gowri Grand aprillis Õnnepalees pruutkleitide moešõul, kus noormees kõrvalruumis ühele põlvele laskus ning Sirli naiseks palus. Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
6. august 2016, 04:00

Miks ei lubanud Erika Salumäe oma alaealisel tütrel Sirlil abielluda? (99)

Tänavu aprillikuus jagas olümpiavõitja Erika Salumäe Facebookis pilte oma 16aastase tütre Sirli ja temast viis aastat vanema peigmehe Gowri Grand Uustalu kihlumisest. Siis tundus Salumäe väga õnnelik ja kiitis väimehekandidaati. Noored on pulma pidanud, kuid viimases Kroonikas tunnistavad nad, et ametlikult jäi liit sõlmimata, sest Erika ei andnud abielule oma õnnistust.

Kui Sirli ja Gowri aprillis Õnnepalees toimunud pruutkleitide moeetendusel kihlusid, kirjutas Erika oma Facebooki lehel: "Aeg lendab meeletu kiirusega ja ka tütar lendab pesast välja. Emana soovin palju, palju armastust! Ilusad pildid kihlumisest. On tore, et see toimus Eestis."

Erika Salumäe Foto: Mati Hiis

Kroonikale kommenteeris Erika noorte suhet siis nii: "See poiss väärib minu tütart! Ta on väga puhas ja spirituaalselt väga tark ja hooliv noormees. Sellist inimest oma tütrele soovisin ja see soov ka täitus." Siiski leidis naine, et abiellumiseks on liiga vara.

"Las nad olla koos ja eks elu näitab. Aga kordan: nad on koos toredad ja emana kätt ette ei pane. Mulle on tähtis, et tütar oleks õnnelik."

Juuli algul tuli uus rõõmu-uudis. Selgus, et Sirli teeb Erikast ka vanaema. Olümpiavõitja kinnitas uudist ja ütles, et toetab noorte armastust igati.

Kaks nädalat tagasi avaldas Kroonika suure galeriiga loo Sirli ja Gowri abiellumisest – noored pani peigmehe maakodus Mustojal paari peiu isa Lauri Grand Uustalu ning pulmapidu peeti Vihula mõisas.

Sirli vahetas perekonnanime kõrval ära ka eesnime ning kannab nüüd nime Shanti Grand Uustalu. Erika pulmas ei osalenud. Pruudi sõnutsi oli põhjuseks halvenenud tervis, Kroonika väitel aga hoopiski Erika süvenev alkoholilembus.

Ajakirjaga suhtles pärast pulmi Sirlit kasvatada aidanud ja anonüümseks jääda soovinud isik, kes paljastas, et pruudi lähedased jäeti tegelikult hoopiski pulma kutsumata, kuna viimased ei kiida sündmust heaks.

Kogu lugu paistab üsna segane ning pulmapeoga saaga veel ei lõppenud. Mõni aeg pärast pulmi valas õli tulle Gowri ema Gerli postitus Facebookis. Sirli ämm tänas Erikat, et too on kasvatanud fantastilise tütre, ja ütles, et neil on olnud palju ilusaid aegu.

"Rahvuskangelane on rahvuskangelane, lihtsad inimesed on lihtsad inimesed. Sellel on suur vahe sees. Meie suurem pere ja Gowri-Shanti verinoor pere tahavad kõigepealt olla lihtsad inimesed. Loodame, et sinagi. Ikkagi paneb see kõik meid imestama." kirjutas Gerli Grand.

Värske Kroonika heidab aga asjale veel valgust ja selgub ka selle postituse võimalik põhjus. Tuleb välja, et Sirli ja Gowri polegi ametlikult abielus, sest Erika ei andnud selleks luba!

Noored ütlevad, et abielu on sõlmitud indiaani ja india kommete järgi ja nad peavad ametlikku abielu kinnitavat paberit lihtsalt paberiks, mis midagi ei tähenda. Gowri sõnab, et Erika oli algul abiellumisega päri, siis mõtles ümber ja nii mitu korda.

"Kuna meil oli tõesti tema esimese lubamise peale pulmaaeg juba kokku lepitud ja kutsedki laiali saadetud, tahtsime selle kindlasti ka ära teha. Niisiis viisimegi selle läbi vanade indiaani ja india kommete järgi, kus on tähtsaim see, et paar annab omavahel vande," seletab noormees ajakirjale.

"Meie ei pea viha, aga ei taha enda ellu ka mingit draamat. Tahame rahulikult elada," lausub vahepeal 17aastaseks saanud Sirli suhete kohta oma emaga.

Õhtuleht saatis Facebooki kaudu Erika Salumäele kommentaaripalve, et uurida, kas tõesti ja miks ei lubanud ta noortel abielluda. Erika küll nägi talle saadetud kirja, ent loobus võimalusest pulmadele vastuseisu kinnitada või ümber lükata.