ELUKAASLASED: Noor näitlejapaar Saara Nüganen ja Ott Raidmets astuvad oktoobris üles Endla laval tragikomöödias «Mitte praegu, kallis».Foto: Teet Malsroos
Inimesed
6. august 2016, 04:00

Nüganeni tütar elab ja töötab koos Raidmetsa pojaga (3)

Sel kevadel lavaka lõpetanud noored näitlejad Saara Nüganen ja Ott Raidmets alustavad Pärnus koos nii karjääri kui ka elu ühise katuse all.

Linnateatri paari Elmo Nüganeni ja Anne Reemanni tütar Saara ning meelelahutaja ja muusiku Artur Raidmetsa poeg Ott on valinud töökohaks Endla teatri. Ott ütleb, et pealinnast provintsi kolimine on igati vahva ning noorele näitlejale pigem vedamine kui põhjus meelehärmiks.

Ott Raidmets (paremal) Foto: Arno Saar

"Meil oli jaanuaris Endlas kursuse diplomilavastus "Uhkus ja eelarve" ja see oli ääretult meeldiv kogemus, nii et avaldasime Saaraga soovi Endlasse jääda," räägib Ott. Proovid algavad ja lepingud allkirjastatakse juba järgmisel nädalal.

"Eks kindlasti on natuke kahju ja raske kodunt lahkuda," tõdeb noor näitleja, "kuid suures plaanis läks meil ju hästi – pooled meie väga andekad ja prominentsed kursusekaaslased peavad leppima vabakutselise karjääriga."

Oti isa Artur Raidmets on asjade käiguga samuti väga rahul. "See on ju ainult hea, kui teater kutsub ja pakub tööd," ütleb ta. "Lavakast ja Viljandist tuleb ju igal aastal näitlejaid peale.

Nõukaajal mõeldi, et saaks aga suunamisest lahti. Praegu loodetakse: teeks ainult keegi mõne pakkumise, et ei pea karjääri vabakutselisena alustama. Ja kuna meie pere on ka pooleldi pärnakad, siis pole miskit katki, et Ott Pärnusse kolib."

Ka Saara ema Anne Reemann oli Kroonikas tütre pesastlendu kommenteerides vägagi rõõmus. "Emotsioonid on väga positiivsed," kinnitas ta ajakirjas. "See on parim, mis temaga sai juhtuda."

Kuid ilmneb, et asjad ei loksunud noortel näitlejatel hästi paika ainult töises plaanis vaid ka eraelus, sest lisaks teatrilavale hakkavad nad suvepealinnas jagama ka ühist kodu.

Äkilisest armuleegi lahvatamisest ei ole siiski põhjust rääkida – Saara ja Ott on suhtes juba mõni aeg. "Oleme elukaaslased," kinnitab Ott. "Elamine Pärnus on meil teatri abiga leitud ning oleme end seal ka juba sisse seadnud," märgib ta.