Kolmeaastane prints GeorgeFoto: Reuters / Scanpix
Inimesed
5. august 2016, 09:46

Prints George'i range kasvatus: vahel nurka ja tühja kõhuga magama (20)

Ehkki prints William väitis oma esikpoja George’i kolmanda sünnipäeva eel, et pisiprints on ära hellitatud ja saab liiga palju kinke, on portaal Radar Online välja selgitanud, et William ja tema abikaasa Kate kasvatavad oma lapsi päris rangelt.

Kate olevat õppust võtnud mitmetest lastekasvatusraamatutest, kandmaks hoolt, et Ühendkuningriigi võimalik tulevane kuningas poleks jonnipunn. Kui George peaks oma joru ajama või väikest õde Charlotte’i kiusama, pannakse ta nurka. Seltsiks antakse printsile siiski rahustav mänguasi. Kui aga prints lausa röögib, hakkab ema talle lemmiklaulukest laulma või paneb mängima George’i lemmiku, Aafrika trummimuusika.

Kui prints võtab mänguväljakul jonnituurid üles, saab ta üheainsa hoiatuse. Kui ta jonnimist jätkab, on jutt lühike: kojuminek. Söögilauas laialiloobitud toidu peab tulevane monarh põrandalt ise kokku rookima. Ja toiduga pipsutamine pole lubatud – kui taldrikule pandud roog ei kõlba, tuleb magama minna tühja kõhuga. Prints olla kenasti õppust võtnud ning sööb kõik viksilt ära.

Avalikel üritustel on kuninglikul noorpaaril kaasas lapsehoidja, kes taandub George’iga, kui too peaks sõnakuulmatuks muutuma. Kuna poiss tahab seltskonnas olla, on ta õppinud avalikes kohtades korralikult käituma. Hiljuti kirjutati Briti pressis, kui viisakalt pisiprints oli Norfolki kohvikus käitunud ja ettekandjat kõnetanud. „Vabandage, kena proua, aga ma sooviksin seda …“ olnud koogihimulise kolmese printsi sõnad.