Gavin GrimmFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
4. august 2016, 16:11

Sugu muutnud õpilasel keelati kasutada poiste tualettruumi (6)

Ameerika Ühendriikide ülemkohus lubab Virginia osariigis asuva kooli juhtkonnal keelata ajutiselt kasutada sugu muutnud õpilasel poiste tualettruumi, kuni otsuse edasikaebamiseni. Õpilane on sündinud tüdrukuna.

Soomuutja tualettruumi kasutamise õiguse nõudmine jõudnud Ühendriikides ülemkohtuni esmakordselt. See teema on ka USA presidendivalimiste tulipunktis, milles keskne küsimus on kohtu otsus. Madalama astme kohus oli lubanud õpilasel tualettruumi kasutada omal valikul, kirjutab msn.com.

Eelmisel aastal tegi Ameerika Kodanikuvabaduste Liit 17aastase Gavin Grimmi osas Gloucesteri maakonna kooli juhtkonnale pöördumise tualettruumide kasutamise korra suhtes. Kord nägi ette, et sugu muutnud õpilased kasutavad alternatiivseid võimalusi.

Grimmi advokaat Joshua Block ütles, et tema ja ta klient on pettunud sellises korras ning et Gavin peab sellise korralduse puhul alustama uut kooliaastat häbimärgistatuna ja ebavõrdsena. Kooli juhtkond aga on veendunud, et oma korraldusega arvestatakse kõigi õpilaste ja lastevanemate huvisid.