Weekend Festival 2015.Foto: Mari Luud
Krimi
2. august 2016, 17:31

ETTEVAATUST: Weekend festivali piletit ostes võid petta saada (2)

Politseisse pöördus eile inimene, kes andis teada, et oli tasunud ettemaksu kolme pileti eest, aga kannatanuni piletid ei jõudnud. Selline skeem on üpriski levinud - eraisikust müüja küsib ettemaksu, aga piletitest võib ostja pärast ainult und näha. 

Politsei poole pöördus eile inimene, kes oli heauskselt ostnud internetis odavalt pakutud kolm piletit Weekend Baltic Festivalile. Kokku küsis petis kolme pileti eest 200 eurot ja palus raha kanda väidetavalt enda isiklikule arveldusarvele. Piletid siiski kannatanuni ei jõudnud ja petisega enam ühendust saada ei õnnestunud. Lisaks on politseini jõudnud sama arvatava petisega seoses veel kaks teadet, kus inimesed on maksnud raha, aga lubatud pileteid pole saadetud. Juhtumite täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse juhtivuurija Kaire Kontsu sõnul tuleb piletiostul viimase hetke pakkumistele panustamisel olla ettevaatlik.

„Piletite soetamiseks soovitame eelistada ametlikke pakkujaid, aga arusaadavalt kasutakse ka muid kanaleid. Pettuse ohvriks langemise vältimiseks soovitan tehing läbi viia kohtades, kus saab piletite õigsust kohe kontrollida. Kindlasti soovitame vältida veebiülest kauplemist, kus puuduvad igasugused garantiid, et makstud raha eest ka reaalselt kehtivad pileteid pakutakse,“ ütles Konts.

Juhul, kui märkate võimalikku piletipettust või olete langenud ohvriks, tuleks pöörduda politsei poole.