Priit Kuusk kella 18.30 uudistesaate ajal ...Foto: ERR
Tele
2. august 2016, 11:47

FOTOD | MÕNE TUNNIGA VUNTSIVABAKS: Priit Kuusk heitis kahe "AK" vahel vuntsid minema (47)

"Tegemist oli lihtsalt ühekordse vuntsi-kunsti projektiga. Ei mingit kihlvedu ega keelamist," ütleb ETV uudisteankur Priit Kuusk, kelle näokarvad haihtusid eile õhtul "Aktuaalse kaamera" saadete ajal vaid paaritunnise vahega.

Tähelepanelikud vaatajad märkisid, et kui kella poole seitsmeste uudiste ajal ehtisid Kuuse nägu vuntsid ja väike habe, siis juba üheksasteks uudisteks oli saatejuhi nägu sile. "Milles asi? Kas ERRile ei meeldi vuntsid? Kas sile lõug on parem?" küsisid segaduses vaatajad. 

"Tegemist oli lihtsalt ühekordse vuntsi-kunsti projektiga. Ei mingit kihlvedu ega keelamist! Lihtsalt kuna kunagi sain teada, et on tekkinud FB kommuun "aita Wennal leida sobiv vunts" siis mõtlesin, et "ma teile veel näitan!" ja proovisin, kas sobib. Nii-öelda suhtlesin vaatajatega! See oli ühekordne väike nali! Ei enamat," kommenteerib Kuusk ise ja lisab, et ühtlasi oli ajastutruu vuntsitriki näol tegu väikese kummardusega 70ndate "Aktuaalsele kaamerale".

Ilma-Peep sai pruuni jume tõttu sule sappa, Margus Saarel lubati jätkata

Aastaid tagasi, täpsemalt 2009. aastal, põhjustas poleemikat toona ETV ilmauudiseid edastanud Peep Taimla ehk Ilma-Peep.

Peep Taimla skandaalse jumega ilmauudiseid edastamas. Foto: ERR

Kevadel liigjumekana eestlastele ilmaolusid tutvustanud Taimla käis Hispaanias, kust naasis tugeva päevitusega. Vaatajatele ning ETV juhtkonnale ei jäänud see märkamata ning pärast jutuajamisi otsustati Taimla lahti lasta.

"(Lepingu lõpetamise) põhjuseks on /.../ Taimla eksitavad ja negatiivsed reaktsioonid," põhjendas ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg toona ilmaennustaja kadumist ETV ekraanilt. Lisades, et ülemused ei saanud pärast eetrikeelu andmist mehega enam kuidagi jutule, et tema naasmisest rääkida – Taimla polevat vastanud juhtkonna telefonikõnedele, mobiilisõnumitele ega elektronkirjadele. "Terve nädala jooksul ei õnnestunud Taimlaga kokku leppida eetris esinemise graafiku osas ega lahendada tekkinud erimeelsusi," käis Tomberg välja veel ühe põhjuse.

Vaid kuu hiljem osutati näpuga teisele saatejuhile – Margus Saarele, kes olla samuti jumekas, tõsi küll, siiski vähem kui Taimla. "Ma kasutasin tugevaid päevituskreeme," reetis Margus Saar muiates nipi, kuidas lõunamaal mitte nii mustaks kõrbeda nagu Peep Taimla.

Tomberg kommenteeris ka siis, et kuna Saarega probleeme ei esinenud, ei võetud ka tõsist lüket ette ning armastatud saatejuht jäi telekanalisse edasi.