Anton Yelchin Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
2. august 2016, 10:57

Anton Yelchini vanemad süüdistavad tema surmas autotootjat

„Star Treki“ näitleja Anton Yelchini vanemad kavatsevad kohtusse kaevata autofirma Fiat Chrysler, väites, et nende 27aastane poeg hukkus oma džiibi defektide tõttu.

Näitleja surnukeha leiti juunis tema kodumaja sissesõiduteelt Jeep Grand Cherokee ja väravaposti vahele surutuna. Sõiduk oli Antonile otsa vajunud, kui ta korraks autost väljus. Lahangu andmeil lämbus noormees vähem kui minutiga. Hiljem selgus, et Fiat Chrysler oli just selle mudeli aprillis tagasi kutsunud, kuna see võib juhi väljumisel veerema hakata.

TMZ.comi teatel plaanivad Antoni vanemad Viktor ja Irina kohtu kaudu valuraha nõuda nii autofirmalt, autotootjalt ZF North America kui ka autokaupluselt AutoNation.

Daily Maili teatel on Californias Fiat Chrysleri vastu esitanud ühishagi mitmed Jeep Grand Cherokee omanikud, väites, et autofirma on varjanud käiguvahetusdefekti, mille tõttu on juhtunud arvukalt õnnetusi. Süüdistuse kohaselt on Fiat Chrysler üritanud sadu avariisid, mille käigus on saanud viga nii inimesed kui hooned, kinni mätsida.