Inimesed

Kolm särki ja tühi tuba: üha rohkem jaapanlasi valib minimalistliku elu (10)

LISA KOMMENTAAR

Horros2. august 2016, 10:26
Viskasin pilgu tolle "nullkulu" lehele ja tundub, et tibin otsib lihtsalt kohta elus, ka mingit identiteeti, ning sellele lisandub suht suur annus nartitsismi. Kõik see nö nullkulujutt ja vegaanlus on vaid suitsukate.
.
Taolised nullkulu vennad kulutavad sageli varjatult rohkem ressurse ja pildid ostetud söögikraamist panid üllatama oma pakendirohkusega, mida jutujärgi justkui püütakse vähendada.
.
Suur bluff.
Suures osas nõus.2. august 2016, 09:55
Kogesin samasugust "krõksu", kui olin riburada pidanud 4 vanainimese maist vara koristama/inventeerima/likvideerima ... 90% sellest absoluutne mõttetus, mida hauda kaasa ei võta. Iga kord raiskasin olulisel määral oma aega ja finantse. Lubasin seeläbi, et mitte keegi ei pea minu lahkumise järel samasuguse ebameeldiva kogemuse osaks saama. Elu ajal on mõtet investeerida vaid inimsuhetesse lähikondsetega + reisikogemustesse. Ole oma laste jaoks olemas ajal kui nad sind vajavad. Vanadekodu ja hauaplatsi valivad sulle ju sinu lapsed mitte sinu asjad. Lihtne.
****2. august 2016, 11:03
Elan maakohas ka mitmendat põlve ja see asjade sorteerimine ja inventeerimine on tõesti aeganõudev. Päris äärmustesse ei taha laskuda aga asju ja riideid ostame nii vähe kui võimalik ja häda pärast vajalik.
oh, 2. august 2016, 13:05
Muidu jah, aga mis mul enam sest hauaplatsist?
see nullkulu2. august 2016, 09:41
ma vahel seda nullkulu minimalistliku elu ja tarbimise blogi ikka loen. meenutab mulle ühte pooletoobist sõpra, kes samuti ära keeras. see deodorant ja karjatus tõi meelde ühe episoodi sõbrast, kes kartis väga nn. keemiapilvesid, mida illuminaadid vandenõu raames taevasse piserdavad, et inimesi tappa. alati kui mingi kahtlane triip või pilv oli, siis sõber demonstratiivselt või alateadlikult köhis ja ägises ning vandus kurja. ainult et kui elas normaalselt ja oli hõivatud piisavalt tegevusega, siis unustas lollused ära. korra mainisin, et "kas sa ei rögisegi, sest taevas ju triibud jooksevad" ja peale pilguheitu taevasse tabas teda ootamatult ja äkiliselt köhahoog taaskord. moraal on selles, et tasuks elada, mitte lolluste peale aega raisata.
Kas õige üleskutse??2. august 2016, 09:07
Mida vähem tarbitakse, seda vähem ostetakse!
Mida vähem ostetakse, seda vähem saab toota, seda vähem tööd ja teenistust.
Millega ma siis toidan naist ja lapsi?
Õige üleskutse??2. august 2016, 09:03
Mida vähem tarbitakse, seda vähem ostetakse.
Mida vähem ostetakse, seda vähem saab toota.
Mida vähem toodetakse, seda vähem tööd ja töökohti!
oh, 2. august 2016, 13:06
Mida vähem tarbida, seda vähem vaja tööd teha.
süsimust iroonia2. august 2016, 08:27
Nii palju tühja ruumi? Koligu parem seinakappi, siis on ruumikasutus ka optimaalne! :D
2. august 2016, 07:54
tean, mida ta tunneb. mul on ka sama asi. mul on olemas vaid need asjad mida vajan. elamispind on suurem, kui vaja. seetõttu on ka mõni tuba täiesti tühi. aga need on head toad. sest seal saab laps vabalt oma asjadega mängida. pole ohtu, et kusagilt alla sajab, midagi peale tõmbab, kuhugi ronib jne.