Foto: Kanal 2
Tele
1. august 2016, 17:09

"Meie pere ja muud loomad" täna: Pajuväraval valmistutakse juba talveks (5)

Kanal 2 suvises tõsielusarjas "Meie pere ja muud loomad" saab täna kaasa elada tõeliselt eestlaslikule korilusele. Heidi valmistub koos lastega talveks ja paneb purki ning külma kõik looduse poolt antava. Aga veelgi enam, tänases saates jagub mõtteainet sellelgi teemal, kuidas suured inimesed kipuvad laste eest üle mõtlema.

Tõelise maaelufanaatikuna kasvatab Heidi Hanso oma lapsigi selles vaimus, et looduse poolt antavat peab väärtustama ja kõik, mis süüa sünnib, tuleb metsast ja kodust kokku korjata.

"Ma leian, et see on üks asi, mis on eluks oluline. Et sa oskad hinnata oma kasvatatut ja korjatut," on Heidi veendunud lisades, et nende peres pakuvad külmutatud marjad sama suurt rõõmu nagu jäätis.

Tänases "Meie pere ja muud loomad" osas võib veenduda, et maalähedane elu sobib Umale ja Rajule, sest emale on nad abiks muuski, kui marjade korjamises. Näiteks on Uma ametis pärlkana kitkumisega, et seda söögiks valmistada. Tõeliste maalastena suhtuvadki nad loomade surma loomulikult ja nagu ütleb Heidi, on looma lihaks tegemine tema laste jaoks iseenesest mõistetav ning pigem võib selles teemas näha suurte inimeste ülemõtlemist.

"Kui kukk on pandud vette, siis tuleb tal kõik suled ära kiskuda. Ega sulgi ju ei söö," teab Uma täna rääkida.

"Meie pere ja muud loomad“ on Kanal 2 ekraanil täna kell 21.30.