MARIS LÜÜS.Foto: LAURA OKS
Inimesed
1. august 2016, 11:49

"Kirsitubaka" peaosatäitja Maris Lüüs on mesinädalatel: "Kristjaniga oleme koos olnud kaks aastat, sellest kihlatud üle poole ajast" (6)

Draamafilmi "Kirsitubakas" peaosatäitja Maris Lüüsi (endine Nõlvak) elu läheb kiirelt ülesmäge - täitub suur soov minna õppima Lavakunstikooli ning juulis abiellus naine oma kihlatuga. "Kristjaniga oleme koos olnud kaks aastat, sellest kihlatud üle poole ajast," räägib naine.

Maris ja Kristjan Lüüsi abiellumise uudis tõi palju rõõmu - tore, et noored on nii varakult juba üksteist leidnud. Maris on alles 20-aastane, Kristjanil, kes on elukutselt näitleja, on vanuseks 25.

"Ma arvan, et mõnusamat ja spontaansemat pulmade planeerimise perioodi annab igatseda. Me planeerisime kõik Kristjaniga kahekesi, jupphaaval ja tegime otsused koos. Kuidagi selline muretu oli. Ilmselt ka seetõttu, et meil olid pisikesed pulmad, pere ja lähimate sõprade seltsis. Aga ka sellepärast, et võtsime algusest peale asja vabalt: tuleb nagu tuleb, meie asi on päeva nautida ja hetkes olla, küll kõik loksub paika just nii nagu peab", õhkab Maris, kuivõrd ta protsessi nautis. Naine lisab, et kindlasti läheb midagi kõigest olenemata vussi, see käib lihtsalt selliste asjade juurde. Abikaasad olid selleks valmistunud ning Marise sõnul on parem selle üle siis naerda - pärast ongi tore lugusid jutustada. 

Mesinädalatele sõideti kohe pärast pulmi, järgmisel hommikul. "Oleme kolm nädalat Kanaari saartel," sõnab Lüüs. 

Lisaks pulmadele täitus veel üks Marise suur soov - minna õppima Lavakasse.

Maris õppis pärast gümnaasiumi lõpetamist aasta aega Tartu ülikoolis teoloogiat, sellest sügisest täidab asub ta õppima Lavakasse. "Sinna õppima minna olen tahtnud juba väga ammu, usun, et soov tekkis siis, kui olin 11-12-aastane ja hakkasin käima näiteringis. Konkreetsemaks sai asi, kui läksin Nukuteatri noortestuudiosse," selgitab ta. Kuna eelmisel aastal Lavakasse katseid ei toimunud, siis otsustas Maris minna enese harimise huvides niikauaks Tartusse. "Teoloogia on tohutult põnev eriala, aga samas teadsin ka, et proovin lavakasse ja see oli minu esimene plaan algusest peale. Eelistasin lihtsalt aasta midagi huvitavat õppida, selle asemel, et lihtsalt oodata," räägib Lüüs oma valikutest.