Suvine Mängudeöö PärnusFoto: Markus Mikk
Eesti uudised
1. august 2016, 09:34

GALERII | Viiendat sünnipäeva tähistav Mängudeöö pidas Pärnus maha hubasema ja "riiläksima" videomänguürituse

Juuli viimastel päevadel toimus Pärnus Apollo Kinos väiksem, hubasem ja "riiläksim" (lõõgastav - ingl. keeles) Mängudeöö, kuhu tuli kohale üle 160 inimese.

Viimati aprillis toimunud Mängudeöö on saanud eesti videomänguhuviliste seas kohustuslikus ürituseks, kus saavad kokku kõige uuemad ja kuumemad mängud vanade klassikutega. Külastajatel oli võimalik proovida Oculuse ning Samsungi peakomplektidega ka virtuaalreaalsust (VR), mis on Eestis küllaltki uus ja tundmata turg.

Üritus algas kella kuue paiku laupäeva õhtul, mil hakkasid esimesed mänguhuvilised Pärnu keskuse kolmandale korrusele kogunema. Toimusid esimesed voorud videomängude turniirides (Fifa 2016, Rocket League, Tekken 2, Mario Kart 8). Kui algul võis tunduda, et rahvast polegi nii palju, siis juba kella kümne paiku oli terve korrus inimesi täis, VR peakomplekti proovimiseks oli tekkinud 7-meetrine järjekord ja võistlused olid täies hoos.

Kogu ürituse jooksul olid külastajatele avatud konsoolid, kus sai mängida viimase aja parimaid ja populaarsemaid mänge, sealhulgas ka Star Wars Battlefront, Guitar Hero Live, Uncharted 4 ja Mirror's Edge 2. Kõrvalkoridorist leidis teadlik otsija ka 30 aasta vanuse Nintendo konsooli, millel võis mängida originaalset Super Mariot. 

Kokku oli huvilistel võimalik mängida 15 erinevat mängu, millest võistlused toimusid neljas. Võitjad said autasustatud karikate, mängude, jõujoogi pakkide ja muude meenetega.

Järgmine Mängudeöö, millele on oodatud ligi 2000 inimest, toimub 15. oktoobril Tallinnas.