«Mu inglise keel on palju arenenud,» hindab Vello Vaher, kes passib viimastel nädalatel internetis ning suhtleb sadade inimestega üle maailma. Samal ajal hoiab ta silma peal ka konkurentidel. Tänavuse «America’s Got Talenti» just alanud kolmandas voorus näeb Vello teada 36 numbrit: igas saates on 12 artisti või artistide rühma. Neist pääseb edasi kokku 18 etteastet. Peagi on ka Vello kord otsesaates oma oskusi näidata.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
29. juuli 2016, 04:00

Vello Vaher treenib päevas kolm tundi ja suhtleb fännidega viis tundi (19)

Kui läks eetrisse tänavuse "America’s Got Talenti" teise vooru saade, kus näidati kondiväänaja Vello Vaheri uut etteastet, tviitis mees fännidega internetis hommikuni. Nüüd juba kolmanda vooru etteastet ootav Vello enam päris kõiki öid internetis ei istu. Aga fännidega lobisemisele ja saatega seotud uudiste jälgimisele kulub 5–6 tundi päevas küll, sest ta üritab reageerida vähemalt igale positiivsele postitusele.

Tsirkuseartist ja treener Vello Vaher (52) võiks hakata jooga ja aeroobika kõrval õpetama ka sotsiaalvõrgustikes suhtlemist, sest seda on ta viimastel nädalatel teinud pea kõigis mõeldavais kanaleis. Nüüd lubab kogemus juba üldistada: eestlased eelistavad suhelda Facebooki, ameeriklased Twitteri vahendusel. Vello lemmik on aga Instagram, kus ta jagab peaasjalikult trennivideoid. Samas on artistile olulised ka kõik teised kanalid, sest nüüd otsustavad juba televaatajad, kes saates "America’s Got Talent" edasi pääsevad ning iga klikk loeb.

Talendisaate meeskond andis osalejatele kohe alguses nõu olla saate eetrisoleku ajal sotsiaalmeedias nähtav ja aktiivne. "Soovitati suhelda kõigiga väga sõbralikult ja mitte postitada teemadel, mis ei puuduta saadet ja mis võivad kedagi solvata," resümeerib Vello.

"Tulge meile külla!"

Kuidas siis võhivõõrad inimesed üle maakera Vellole kaasa elavad ja mida küsivad?

"Üldiselt on nii, et ühed kirjutavad: "Jumal, sa oled nii fantastiline, su esitus on nii võimas! Ma just vajutasin sinu heaks rohelisele nupule!" Teised on siis mõne teise artisti fännid ja kirjutavad, et "ei kannata enam seda veidrat vanameest välja"," toob Vello mõne näite.

«Mu inglise keel on palju arenenud,» hindab Vello Vaher, kes passib viimastel nädalatel internetis ning suhtleb sadade inimestega üle maailma. Samal ajal hoiab ta silma peal ka konkurentidel. Tänavuse «America’s Got Talenti» just alanud kolmandas voorus näeb Vello teada 36 numbrit: igas saates on 12 artisti või artistide rühma. Neist pääseb edasi kokku 18 etteastet. Peagi on ka Vello kord otsesaates oma oskusi näidata. Foto: Tiina Kõrtsini

Aga on ka hoopis ootamatuid ettepanekuid. "Mõned tahavad kokku saada: "Millal te jälle Los Angelesse tulete? Meil on siin maja, tulge meile külla." Facebooki kaudu kirjutas mulle ka üks Austraalias elav eestlanna – mõnenädalase viivitusega näidatakse seda saadet ka Austraalias," räägib Vello. "Samas jälle võttis FaceTime’i kaudu ühendust üks New Yorgis elav vene keelt kõnelev meesterahvas, kes küsis mult kenasti: "Kuidas meil seal Ukrainas läheb?" Ma siis pidin jälle seletama, et elan Eestis ja pole üldse ukrainlane."

Eesti – mis maa see on?

Eksootilise Eesti kohta tuleb Vellol alatasa selgitusi jagada – et mis maa see siis on?

Lisaks sellele, et Eestis on igal pool internet ja kaunid naised, kiidab Vello veel meie ilusat loodust ja väga rahulikku elu – ei mingeid paparatsosid!

"Pikemates intervjuudes "America’s Got Talentile" sai räägitud ka Eesti poliitikast ja ajaloost. Eks paistab, kas ja mida nad kasutavad," muigab Vello.

"America’s Got Talenti" nii-öelda veerandfinaali saade oli eetris Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva. Millal on Vello kord otsesaates üles astuda, mees veel ei ütle. Aga tunnistab: "Pilet on olemas!"