Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
28. juuli 2016, 20:00

Muudatus Folgi passiga ärritas pikaajalist festivalikülalist: Viljandi Folk tegi tünga (5)

Täna algas XXIV Viljandi Pärimusmuusika festival, mis toob Viljandi tuhandeid folkloormuusika fänne. Ühe külastaja sõnul teevad folgi korraldajad aga pätti, sest üksikute kontsertide eest küsitakse raha ka neilt, kes festivalipassi ostnud ja kellele lubati, et pass tagab pääsu lisatasuta igale kontserdile.

Ligikaudu kümmekond aastat Viljandi folgil käinud Tõnu ostis käesoleva aasta festivali passid juba detsembris, vahetult pärast seda, kui passid ametlikult müüki tulid.

Tõnu oli ostnud kaks täiskasvanute passi ja ühe noortepassi, arvestades sellega, et nüüd on võimalik osa võtta kõigist festivalil toimuvatest üritustest, sarnaselt eelnevatele aastatele. Piletite digitaalses versioonis oli ka kirjas, et festivali pass ja päevapass tagab festivali ajal sissepääsu kõikidele välikontsertidele ja ööklubisse. Ühtlasi vabade kohtade olemasolul Pärimusmuusika Aida ja Jaani kirikus toimuvatele kontsertidele.

18. juuli, 10 päeva enne festivali, sai Tõnu Piletilevist teadaande. "Head Pärimusmuusika passi, päevapasside ja noortepassi omanikud. Juhime tähelepanu, et selle aasta Pärimusmuusika Aida sisekontsertide külastamiseks tuleb omale lunastada 2€ pilet, et tagada saali sissepääs ja istekoht," võib meili sisu lühidalt kokku võtta.

See tähendab, aga seda, et nüüd tuleb iga kord, kui soov Pärimusmuusika Aidas kontserti nautida, välja käia kaks eurot inimese kohta. Mis mitmel külastuskorral tähendab märgatavat rahasummat. Kummaline tundub ka tõsiasi, et festival reklaamib end näiteks Telia kodulehel jätkuvalt nii, nagu saaks festivalipassiga vabade kohtade olemasolul ka Pärimusmuusika Aidas lisaraha välja käimata muusikat nautida.

Tõnu kirjutas korraldajatele kirja, milles ütles, et seoses müüjapoolse olulise muudatuse tegemisega peale toote (festivalipass) ostu soovib ta vastavalt Tarbijakaitse seadusele ja Võlaõigusseaduse tuginedes ostuhinna langetamist ja osalist kompensatsiooni passide hinnas. "Seega on tegu müüjapoolse müügilepingu olulise rikkumisega," leidis Tõnu.

Viljandi folgi piletimüügi pealik Laidi Sergejeva, millest kogu segadus tingitud on?

"Selle aasta festivali piletimüügiinfos oli kohe algusest peale kõikides
kanalites (sh ka Telia lehel) kirjas selline punkt: Vabade kohtade olemasolul pääseb festivalipassiga kontsertidele Jaani
kirkus. Pärimusmuusika aida kontsertidele on vaja kliendil lunastada
pilet, mis on täishinnast vähemalt 50% soodsam.

Nüüd juuli alguses täpsustasime informatsiooni, et see hind on
fikseeritud 2€. See teeb osade kontsertide sissepääsu soodsamaks ja
ühtlustab kogu piletisüsteemi.

Tõesti sai osadele pdf piletitele (mille inimene sai pärast ostu
sooritamist) algselt info, et piletiga pääseb vabade kohtade olemasolul
kõikidele sisekontsertidele. Muudatus viidi sisse ja enamikel passidel
on juba uuenenud informatsioon.

Kahe eurone pilet on loodud selleks, et inimestel oleksid saalis kindlad
kohad ja piletite etteostmine müügipunktist tagaks selle, et kontserdid
algavad täpselt."

Miks Telias veel aegunud info üleval on, Sergejeva ei vasta.