Saara Kadak.Foto: Alar Truu
Inimesed
27. juuli 2016, 14:52

STAARID SUVEL | Saara Kadak teeb igal suvel midagi ekstreemset (1)

"Puhkus on siis, kui ei pea äratuskellaga tõusma ja kui ma saan lihtsalt olla. Olla spontaane ja teha, mida tahan," kirjeldab andekas näitlejanna Saara Kadak, mis seostub tal sõnaga "puhkus". Ta lisab, et kui suvi on liiga täis broneeritud ja on palju ringi sõitmist, siis võib selline puhkus ka ära väsitada.

Hiljuti näitleja Märt Piusiga kihlunud Saara naudib suve juures enim seda, et saab puhata, päikest võtta ja marju süüa.

Suvel saab naise sõnul hästi puhata ka Eestis, selleks ei tule minna soojale maale: "Mulle meeldib siinne suvi, mis sest, et ta vahel on külm ja vihmane."

Suvel on Saara jaoks spordi tegemisel esikohal rulluisud ja slackline.

See suvi on Saaral enese proovile panemise ja üllatuste suvi: "Mul on nii mõnedki kontsertid Kõrsikutega üle Eesti, mida soovitan soojalt kõigil kuulama tulla. Esinen veel siin-seal Rolf Roosaluga ja veel on nipet-näpet projekte. Kuna ma ei ole laulja, siis on põnev laval sellises positsioonis inimeste ees olla."

"Su nägu kõlab tuttavalt" saates säranud naine teeb igal suvel tavaliselt ka mingi väikse ekstreemkogemuse ära: "See suvi on mul äge võimalus taaskord langevarjuga hüpata. Seekord aga Pärnu lennuväljal Parasummeril ja hoopis kõrgemalt kui eelmine kord. See on väga meeldejääv kogemus ja soovitan kõigile elamushuvilistele väga!" 

Saara lemmikpaik Eestis on Haapsalu: "Suvel ma kindlasti korraks pean sinna saama, miskipärast mulle see linn tohutult meeldib." Lemmikpaigaks on tal ka mereäärsed kohad - näiteks Karepa. "Sinna panen tavaliselt võrkkiige mändide vahele püsti ning loen ja mõnulen," kirjeldab näitlejatar. Väga meeldivad talle ka rabad ja matkarajad - näiteks Hüpassaare raba ja Jussi matkarada.

Vihmasel suvepäeval heegeldab naine oma pitslinikut, mis on suur ja aeganõudev töö, ega taha Saara sõnul kuidagi valmis saada. Samuti on valikus lugemine ja filmide vaatamine.  

Suvel soovitab Kadak võimalikult palju süüa suviseid aia- ja metsasaadusi, mitte nii palju muud jura, mida niikuinii talvel saab süüa. "Laske omale päikest ligi ja koguda palju D-vitamiini. Liikuge ja tundke elust rõõmu," julgustab ta.