TÖÖ JA PUHKUS KÄSIKÄES: Nädalavahetusel astus Ines koos bändiga üles Kloogaranna festivalil ja ees ootab veel päris palju esinemisi. Töö kõrvalt leiab Ines suvel aga aega nii iseendale kui ka sõpradele. Foto: Alar Truu
Inimesed
26. juuli 2016, 04:00

Ines: eelistan talvel puhata soojal maal ja ikka kuu aega (4)

"Talvel ma pigem puhkan soojas. Mulle meeldib talvisel ajal ära käia ja tavaliselt eelistan ma mitte lühikest sutsu soojale maale, vaid olen ikka kuu aega," räägib lauljatar Eda-Ines Etti.

Laupäeval esines Ines Kloogaranna festivalil ja Õhtuleht uuris lauljatarilt, kui suur rannas käija ta on ning millised on tema puhkamisharjumused. "Kloogarannas ma ei olegi kunagi suvitamas käinud, Laulasmaale, mis siin lähedal on, olen sattunud küll."

Ines ütleb, et tegelikult polegi ta klassikaline rannainimene, kes esimese päikesega kohe mere äärde tuiskaks. "Mulle meeldib rannas käia siis, kui on seltskond ja saame üheskoos rannamõnu nautida, üksi ma kindlasti ei tuleks. Ma olen ka üsna heleda nahaga ja pean end pigem päikese eest kaitsma."

Ines laeb akusid hea meelega nii kodu- kui ka välismaal. "Just puhkasin ma näiteks Hiiumaal sõprade juures, kellel on seal hästi tore suvemaja," ütleb ta.

Argipäevast põgenemise juurde käib Inesel kindlasti hea toit. "Värske eestimaine kartul, mõnus söögitegemine, väike vein ja võib-olla ka saunaskäik – nagu kõigil eestlastel," loetleb ta oma kodumaise puhkuse lemmikuid.

Talvel põrutab kaunis lauljatar puhkama aga soojale maale. "Mulle meeldib talvisel ajal ära käia. Siis olen ma eemal ikka kuu aega, lühikest sutsu soojale maale ma ei eelista," seletab ta ja lisab, et kuu ajaga saab kenasti akud täis laadida.

"Ma tunnen, et hakkan alles pärast nädalat või pooltteist puhkama. Seetõttu mulle need lühikesed sutsud ei sobi, kui, siis ikka pikalt. Ma lihtsalt ei suuda end kiiresti välja lülitada."

Mõnusaid kohti puhkamiseks on Inese sõnul maailmas palju. "Kahel korral olen käinud Kaplinnas Lõuna-Aafrikas ja seal mulle väga meeldis."

Ines kiidab ka suvist Itaaliat: "Lõuna-Euroopa on ju väga ilus."

Samas pole Inesel kindlat lemmikkohta, mida igal aastal külastada. "Maailmas on nii palju toredaid paiku ja ma ei tahaks valida üht kindlat, et ma nüüd hakkangi seal käima. Tuleb ikka avastada."

Näiteks pole Ines veel sattunud Lõuna-Ameerikasse. "Seal ma tahaksin kindlasti käia, samuti Uus-Meremaal. Aasiat tahaks ka rohkem näha."

See suvi möödub Inesel vaheldumisi puhkuse ja töö lainel. "Mul on päris palju esinemisi, ka akustilise koosseisuga – neid on isegi natuke rohkem, kui terve bändiga. Aga mul on päris palju aega ka iseenda, puhkamise ja sõpradega koosolemise jaoks," rehkendab ta, et kõike on parasjagu.

Kas Ines eelistab siis pigem esineda terve bändiga või pigem akustiliselt? "Terve bändiga on ikka õudselt äge, see on hoopis teistsugune energia. Endal on ka natuke huvitavam, sest instrumente on rohkem. Akustiliselt esinedes oleme me laval kolmekesi ja see on intiimsem – jälle teistmoodi kihvt. Meil on sel suvel toredaid väiksemat sorti esinemisi akustilise koosseisuga. Tõrva loitsu ajal esineme Tõrvas hästi intiimsel laval."

Eri lavadel toimivad Inese sõnul eri koosseisud, seega ei saa ta eelistada üht teisele. Küll aga meeldib talle suvel esineda pigem väliüritustel. "Siis on hoopis teine meeleolu – inimesed on kuidagi vabamad, eriti kui on hea ilm. Talvisel ajal pole varianti, siis me peame lihtsalt sees olema."