Marta Laan.Foto: Laura Oks
Inimesed
26. juuli 2016, 09:42

STAARID SUVEL | Näitleja Marta Laane ilunipp suveks on lihtne, aga tõhus! (5)

"Suvi on mu lemmikaastaaeg ja mulle tundub, et inimesed on kõik koos korraga järsku õnnelikumad, kui kevade selgroog on murdunud," õhkab Draamateatri üks hõivatumaid näitlejannasid Marta Laan.

Martale meeldib suve juures enim päike, soojus, küpsevad marjad ja päikeseloojangud, mis on naise sõnul sel aastal eriti ilusad olnud.

Sõnaga "puhkus" seostub Martal vabadus spontaanselt kulgeda ja korraks jätta töömõtted ootele.

"Andsin endale sel suvel lubaduse, et katsun vaatamata puhkusele nädalas kolm korda trenni jõuda ehk siis joogas ja jooksmas käia. Mõnel eelneval suvel olen proovinud wake'i (veelaud – toim.) sõita. Sup'i (aerusurf – toim.) peaks ka kindlasti ära proovima, räägib Laan oma suvisest sporditegemisest.

Näitlejanna lemmikpaik Eestis on Hiiumaa oma sügavate metsade ja imeliste randadega. "Kalana küla on imearmas ning pole midagi mõnusamat, kui istuda Kalana sadamas ja suitsukala nosida," räägib ta.

Küsimusele, milline näeb välja üks lahe suveõhtupidu, vastab Marta: "Kõige toredam on ikkagi koos armsate sõpradega linnast välja sõita ning koos kokata, head muusikat kuulata ja murul tantsida."

Suuremaid üritusi ja etendusi ei ole näitlejanna oma plaanidesse järelejäänud suveks enam pannud, sest puhkus on lõppemas ja varsti peab õhtuti ise üsna palju laval olema. "Küll on õnnestunud suve jooksul kontsertidel käia, viimati külastasin ACOUSSION LIVE 2016, kus eriti pugesid hinge Mari Jürjens ja Kristjan Üksküla oma kontserdiga," räägib Marta.

Hetkel vallalisepõlve nautiv naine soovitab kindlasti lugeda oma viimase aja lemmikkirjaniku  Michel Houellebecqi teoseid. "Viimati ilmus tema raamat Platvorm eesti keeles, mis tasub raamatupoest kaasa haarata," soovitab ta. Laan lisab, et suvel pole ta ise kinno väga jõudnud, kuid Triin Ruumeti "Päevad, mis ajasid segadusse," on kindlasti vaatamist väärt.

Ägedadest suvemälestustest meenub andekale näitlejale aeg, kui oli 15-aastane. "Otsustasime sõbrannaga Eestimaa läbi hääletada ja see on kuidagi eriliselt meelde jäänud. Kohtasime oma teekonnal palju vahvaid ja naljakaid inimesi. Emale sai muidugi öeldud, et ma olen lihtsalt sõbranna juures suvitamas. Paras pätitemp muidugi, seega seda ma ei soovita," räägib naine lapsepõlveseiklustest.

Marta ilunipp suveks on lihtne - olla võimalikult rõõmus! "See teeb kõik inimesed ilusaks! Naeratus olgu koguaeg seljakotis olemas," annab alati rõõmsameelne näitlejatar nõu.

Vihmasel suvepäeval ei lase ta samuti pead norgu, vaid poeb mõnusasti teki sisse ja loeb mõnd head raamatut.

Kuna suvist aega Eestimaal napib, siis võib juhtuda, et vaba aega jääb vähe ja puhata õieti ei jõuagi. Marta soovitus aja kõige paremaks ärakasutamiseks on, et kindlasti tuleb linnast ära saada ja võimalikult palju aega mere ääres veeta.