Foto: Alexander McQueen
Ilu ja mood
23. juuli 2016, 04:00

Alexander McQueeni pealuusall – ilmselt kõige populaarsem dsaineriaksessuaar

Kuna disainerikoti, olgu ta siis nii äge kui tahes, jaoks siiski kõigil raha pole, ongi väiksemad disaineri­vidinad moehoolikute seas ääretult populaarsed. Üheks selliseks on Briti kuulsaima moemaja Alexander McQueeni ikooniline sall.

Alexander McQueeni moemaja on brittide au ja uhkus. Tõsi, laiem avalikkus hakkas seda jumaldama alles siis, kui Kate Middleton valis just selle moemaja peadisaineri oma pulmakleidi autoriks. Paha ei tee ka see, et hertsoginna satub üle päeva kaamerasilmade ette just selle moemaja rõivastes.

Kuigi Kate’i seljas olevad riided on elegantsed ja väljapeetud, siis moemaja on tuntud pigem mässumeelse pealuu sümboli poolest, mida võib leida nii ehetelt, kottidelt kui ka muudelt aksessuaaridelt. Neist vaieldamatult kõige kuulsam ongi niinimetatud pealuusall, mis nägi ilmavalgust 2003. aastal.

Salli autor on moemaja legendaarne peadisainer Lee Alexander McQueen, kes sooritas 2010. aastal enesetapu. Sall kuulus disaineri Irere-nimelisse kollektsiooni ja sai kohe tuhandete inimeste ihaldusobjektiks.

Irooniliselt oli just McQueeni surm see, mis salli veelgi populaarsemaks muutis ja selle poelettidelt veelgi kiiremini kaduma pani.

Kuigi paljud ilmselt kartsid, et Alexander McQueeni surmaga muutub ka moemaja nägu ja soetasid salli just mälestusesemeks, siis pole need kuhugi kadunud ning 2013. aastal tähistati 10 aasta möödumist nende sünnist suurejoonelise koostööga. Nimelt otsustas moemaja teha koostööd tuntud Briti kunstniku Damien Hirstiga. Koostöö tulemusena valmis 30 eri disainiga salli, millel McQueeni pealuud on moodustatud Hirstile omastest liblikatest, ämblikest ja muudest putukatest. Ilmselt ei tule üllatusena, et kollektsioon osutus nii populaarseks, et praegu võib neid salle näha rohkem raamituna kollektsionääride seintel kui kaelas.

Põhjus, miks tegemist on aga ühe populaarsema disaineriaksessuaariga, on ilmselt selles, et hinna poolest on ta üks kättesaadavamaid. Klassikalise pealuusalli ees tuleb välja käia 185 eurot, mis on kümneid kordi vähem kui mõne muu ikoonilise moeeseme eest.