Tarbija
5. mai 2000, 23:00

Parimad laevakokad on Estlineil

Neljapäeval peeti laevakokkade, kelnerite ja baarmenite võistlus "Mare Balticum trofee 2000". Kolme ala koondarvestuses tunnistati parimaks Estlinei personal.

Kuue laevafirma seast tunnistati parimaks Estline, kes sai koondarvestuses kõige rohkem auhinnalisi kohti: I koht baarmenite, II koht kokkade ja II koht kelnerite arvestuses.



Nii kokkade kui ka kelnerite arvestuses võitis võistluse Silja Line.



Iga laevafirma võistkond koosnes kahest kokast, kahest kelnerist ja ühest baarmenist. Jõukatsumine oli jagatud kolmeks: kokkade, kelnerite ning baarmenide võistluseks.



Kokkade võistlus hõlmas nii eel- kui ka põhirooga, kelnerite võistlusse kuulus teoreetiline test, toitude serveerimine ja lauakatmine ning baarmenid võistlesid teoorias, aperitiivi ja long dringi valmistamises. Võistluse võitja sai rändauhinna, kolm paremat võistkonda ka rahaauhinna.



Huvi Läänemere suurima ja ainsa laevakokkadele ning serveerimispersonalile mõeldud võistluse vastu on aastaaastalt suurenenud. Sel aastal võistles kuus laevakompaniid: Birka Line, Eckerö Line, Silja Line, Unity Line, Viking Line ja Estline. Võistluse zhüriisse kuulusid osalevate laevafirmade peakokad ja teised tuntud Rootsi, Soome ja Eesti kokanduseliidi esindajad.



Möödunud aastal tunnistati Läänemere parimaks laevafirmaks kokkade, kelnerite ja ka baarmenite arvestuses Viking Line, mis pälvis ka kokkuvõttes parima laevafirma tiitli.



Parimad kokad:



I koht Silja Line (Tomi Lajunen, Pekka Vainio)



II koht Estline (Angelika Udeküll, Oleg Kaljas)



III koht Birka Line (Marcus Nordin, Johan Granlund).



Parimad kelnerid:



I koht Silja Line (Pirjo Bres, Jukka Kajakoski)



II koht Estline (Marko Makke, Marek Tustit)



III koht Eckerö Line (Fabian Lundberg, Sonja Stahl)



Parimad baarmenid:



I koht Estline (Meelis Piir)



II koht Birka Line (Leif Blomqvist)



III koht Viking Line (Lars Ceder)