VALE SUUND: Pokémon GO mängijatel on soovitatud liikluses tähelepanelikkust säilitada – aga tundub, et seda tuleb säilitada ka kodus. Foto: Alar Truu
Eesti uudised
22. juuli 2016, 04:00

Pokémonihullus nõudis ohvri – maagilisi tegelasi taga ajanud poiss hüppas aknast välja (2)

Kolmapäeval käis politsei kontrollimas majapidamist, kus väidetavalt Pokémone otsinud 17aastane noormees hüppas aknast alla ja sai veidi viga.

Ehkki noormehe vigastused polnud tõsised, otsustas kiirabi ta haiglasse viia, kuna poiss kurtis valude üle. Varsti pärast poisi minema viimist kella kolme paiku jõudis sündmuskohale ka politsei. Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnul sõitis patrull kohale, et igaks juhuks kontrollida, ega kodus mingeid probleeme pole ning et tegu oli tõepoolest õnnetusjuhtumiga.

Politseinikega suhelnud noormehe ema sõnul oli poiss aknast välja hüpates mänginud mobiilimängu Pokemon GO. Teadaolevalt otsustas noormees eramaja teise korruse aknast välja ronida teadlikult, kuna tundus, et maa on suhteliselt lähedal. Pole teada, kas ta hindas kõrgust valesti või kukkus lihtsalt õnnetult. Ka politsei hinnangul oli korrus pigem madalavõitu.

"Mitte ükski mäng, telefonikõne, SMS või uudis ei ole nii pakiline ega huvitav, et oma elu või tervist ohtu seada," tõdevad politseinikud. "Kutsume kõiki, noori ja vanu, üles säilitama kainet mõistust ning päriselus tegelema päris asjadega. Tänaval tõsta pilk telefonilt ja jälgi enda ümber toimuvat ning liikluses osaledes unusta mobiiltelefon, keskendu liiklemisele ja säilita täielik tähelepanu ning valvsus."