Foto: Anna Velikova (EBU)
Üritused
21. juuli 2016, 12:32

2017. aasta Eurovisioni võõrustajaks pürgib kuus Ukraina linna (4)

Möödunud aasta Eurovisioni lauluvõistluse võitis vaatajate ja osaliste suureks üllatuseks Ukraina lauljatar Jamala oma looga “1944”. Nüüd on kuus Ukraina linna astunud võistlustulle, et selgitada välja tuleva aasta võõrustajalinn.

Eile said kõigi linnade esindajad kahetunnises otsesaates sõna, et rääkida kõigile, miks peaks see au just neile langema. Võistlustulle astusid Dnipro, Harkiv, Herson, Kiiev, Lviv ja Odessa. Otsesaatest võtsid lisaks Eurovisioni korralduskomitee liikmetele osa ka ajakirjanikud, Ukraina muusikaeksperdid ja fännid. Peagi valitakse kuuest kaks ning tuleva aasta Eurovisioni korraldajalinn peaks selguma 1. augustiks. Eelise saavad loomulikult need linnad, millel on võistluse korraldamiseks sobivaim kontserdipaik, kuid oluline on ka piisav majutuskohtade arv ning hea infrastruktuur.

Kiievis on Eurovision juba ühe korra toimunud, aastal 2005, kui võidu tõi lauljatar Ruslana looga “Wild dances”. Lisaks on Kiievis kahel korral toimunud Junior Eurovision – aastatel 2009 ning 2013. 2017. aasta Eurovisioni toimumise esialgsed kuupäevad on 9., 11. ja 13. mai. Lõplikult selguvad need aga siis, kui korraldajalinn valitud saab.