Kanye West ja Kim KardashianFoto: Reuters / Scanpix
Inimesed
20. juuli 2016, 04:00

Kes valetab – Taylor Swift või Kanye ja Kim?

Taylor Swift süüdistab abielupaar Kanye Westi ja Kim Kardashiani tema maine tahtlikus hävitamises. Tüli keskmes on Kanye hitt "Famous", kus ta annab mõista, et võib kunagi Tayloriga seksida.

Kanye loo sõnad väidavad, et Swift sai kuulsaks üksnes seetõttu, et Kanye 2009. aasta MTV videomuusikaauhindade galal segas vahele tema tänukõnele. "Ma tegin selle bitch’i kuulsaks," kõlavad Kanye värsid.

Westi abikaasa Kim avaldas pühapäeval Snapchatis mitu videot Taylori ja Kanye väidetavast telefonivestlusest. "Aitäh, et helistasid. See kõik on väga vaimukas," kostab lauljatari hääl.

Taylor Swift Foto: Reuters / Scanpix

Seni on Swift väitnud, et sellist vestlust pole eales toimunud. Singli ilmumise järel lasi Taylor oma pressiesindajal öelda, et Kanye ei soovinud helistades loole heakskiitu, vaid palus Tayloril avaldada "Famous" oma Twitteri kontol. Lauljatar keeldus ja manitses, et Kanye nii naistevihkajaliku sõnumiga laulu ei avaldaks. West väitis seepeale veebruaris Twitteris, et tal oli selle laulurea asjus Tayloriga tunnine telefonikõne. "Taylor pidas seda vaimukaks ja andis oma õnnistuse."

Kardashiani videovalang jätab mulje, et Taylor on kõvasti vassinud. Kuid Swift selgitab: seda Kanye talle ei teatanud, et kutsub teda oma laulus bitch’iks. "Muidugi ma tahtsin, et see laul mulle meeldiks. Tahtsin uskuda Kanyet, kes ütles, et see laul hakkab mulle hirmsasti meeldima. Tahtsin, et meil oleksid sõbralikud suhted. Ta lubas laulu mulle ette mängida, aga ei teinud seda. Ehkki tahtsin Kanyet telefonikõnes toetada, ei saa heaks kiita laulu, mida sa pole kuulnud. Saada tembeldada valevorstiks, kui mulle ei antud täit pilti ega mängitud ette ühtki osa laulust, on teise inimese maine tahtlik hävitamine."

Skandaalikese muudab oluliseks see, et Swifti karjäär põhineb ehedusel – muljel, et ta räägib oma lauludes asjust, mis on temaga päriselt juhtunud, märgib vox.com. "Kardashiani video seab selle eheduse kahtluse alla ning õhutab ka kahtlust, et kõik, mida Swift teeb, on kaalutletud reklaamitrikk," kirjutab veebikülg.

Üha suurem kahtlus ümbritseb ka lauljatari ja briti näitleja Tom Hiddlestoni ootamatut avalikku armulugu.