Foto: PantherMedia / Scanpix
Maailm
19. juuli 2016, 14:30

Maailmalõpp tuleb taas? Või siis mitte ... (18)

Kui muretsed, miks pole ammu tulnud teateid sellest, et maailm lõpeb, ära muretse – USA entusiastide rühmitus väidab, et juba 29. juulil see viimaks ka saabub. Kümnendat, kahekümnendat või sajandat korda.

End Times Prophecies väitel tuleb maailmalõpp seekord Maa magnetpooluste vahetumise tõttu. Juuli alguses YouTube’i postitatud 17-minutilises videos tsiteeritakse Piiblit ja näidatakse hulgaliselt eriefekte.

Rühmitus väidab, et tähed "hulluvad" ja atmosfäär kukub kokku, misjärel tekib veel mitmeid ilmast tulenevaid fenomene ning saabub maailmalõpp, vahendab USA Today.

Maa magnetpooluste vahetumine ei ole tegelikult ulmejutt, ent tegu on aeglase protsessiga, mida miljonite aastate jooksul korduvalt juhtunud. Praeguse seisuga peaks poolused vahetumine intensiivsemaks muutuma 14. juuni kuni 19. augusti vahepeal käesoleval aastal. NASA aga maailmalõppu sellega kaasnevalt ei ennusta.

Tõele au andes on sama rühmitus ennustanud maailmalõppu korduvalt, ent igal korral eksinud. Näiteks maikuus pidi Maa kokku põrkama asteroidiga ning president Barack Obama kuulutama end tänavu juunis antikristuseks.