Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
19. juuli 2016, 12:36

Gertu Pabbo läheb ülikooli: tegin katsed ühte kooli ja ühele erialale (7)

“Sisseastumiseksamid tegin vaid Balti Filmi- ja Meediakooli, sest mitte miski muu ei vaimustanud mind lihtsalt nii, nagu see kool ja eriala,” ütleb lauljatar Gertu Pabbo, kes aastase koolipausi järel taas õppima asub.

Viimases superstaarisaates Jüri Pootsmanni kõrval teise koha saavutanud Gertu lõpetas Tõrva gümnaasiumi juba möödunud aasta suvel, kuid ei läinud kohe ülikooli edasi. Siis ütles ta Õhtulehele, et läheb kindlasti tulevikus ülikooli. “Ausalt öeldes tuli see otsus väga kindlameelselt ja ma olen sellega väga rahul. Seda ma ei saa öelda, et ma aasta aega vaid puhkasin, aga kindlasti oli see vajalik ja tunnen, et soov õppida on tunduvalt suurem, kui see oli aasta tagasi,” ütleb neiu nüüd. “Otsus oli õigemast õigem,” ei kahetse ta aastast pausi karvavõrdki.

Mõned päevad tagasi selgus, et Gertu on pääsenud Balti Filmi- ja Meediakooli integreeritud kunsti, muusika ja multimeedia erialale. “See tundus täpselt mulle sobiv ala, sest olen alati soovinud õppida midagi muusika vallas, kuid mitte puhast laulmist või instrumenti ja seetõttu tundus see valik mulle väga õige,” põhjendab Pabbo oma valikut. Milline on aga Gertu varasem kokkupuude selle alaga? “Muusikaga olen kokku puutunud kogu oma elu ning multimeediaga samuti, mis on tänapäeva muusika ja selle loomise juures väga oluline.”

Tallinna Ülikooli kodulehe andmetel oodatakse sellele erialale õppima loominguliste huvide ja oskustega noori, kellele pakub põnevust digitehnoloogiliste vahendite kasutamine kunsti ja muusika loomisel. Tänavu ühendati kunstide instituut ja Balti Filmi- ja Meediakool ning neist sai kokku Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituut. Uus eriala ühendab endas kunsti ja muusika. Eriala lõpetanud võivad tulevikus leida tööd näiteks loomingulise juhi assistendina, ettevõtteid teenindava kujundajana, reklaami- ja turundusfirmades, reklaamide taustamuusika loojana, muusikalise sündmuse korraldajana ja paludel muudel ametikohtadel.

Ühessegi muusse kooli ega muule erialale Gertu katseid ei teinud. “Mitte miski muu ei vaimustanud mind lihtsalt nii, nagu see kool ja eriala.” Tulemusi ootas Pabbo muidugi õhinal. “Tehes sisseastumiseksameid vaid ühele erialale, on risk ja ootusärevus muidugi tunduvalt suurem. Kui sain teada, et pääsesin kooli sisse, oli kergendus suur. Hüppasin rõõmust ja helistasin kohe vanematele.” Otsus üldse ülikooli minna oli Gertu jaoks enda sõnul iseenesest mõistetav.

Kui möödunud aastal Gertult uurisime, kuidas tema lõpueksamid läksid, ütles ta, et kõik läks hästi, kuid tõdes, et väga kerge neid staarisaate tralli kõrvalt teha ei olnud. “Konsultatsioonides ma näiteks käia ei saanud, sest mul lihtsalt ei olnud aega,” ütles ta. Kõige tähtsamaks pidas ta eesti keele eksamit, mille ta tänavu ka uuesti sooritas. “Aasta tagasi tegin eksameid väga pingelisel perioodil, mis kohe kindlasti mõjutas minu tulemusi ja tundsin, et olen rohkemaks võimeline,” ütleb ta, kuidas otsuse vastu võttis. Kuigi Gertu punkte ei avalda, kinnitab ta, et eksam läks hästi ja tulemus oli parem kui mullu.

Kuigi Pabbo veel oma kursusekaaslasi ei tunne, nägi ta sisseastumiseksamitel palju tuttavaid nägusid. “Loodame, et ka neil läks hästi.” Praegu läheb Gertu põhiaur aga laulmisele ja muusikategemisele. “See ei kao minu elust mitte kunagi. Esinen palju ja varsti on koostöös Tomi Rahulaga oodata ka uut singlit. Tuleb kindlasti midagi väga head ja teistsugust,” lubab ta.