OOTAMATULT RIKAS: Kim ­Kardashiani peetakse maailma tühiseimaks kuulsuseks, aga ometi on ta suutnud aasta jooksul teenida 51 miljonit ­dollarit. Foto: Vida Press
Inimesed
19. juuli 2016, 04:00

TÜHINE NAINE MAAILMA TIPUS: milles küll peitub Kim Kardashiani menu saladus? (26)

Ajakirja Forbes iga-aastast kuulsuste rahatabelit kajastava numbri esikaanel uhkeldab ehk veidi ootamatult tõsielutegelane – sest muud tiitlit on talle raske anda – Kim Kardashian West. Miks ometi on see põhitegevusena Instagramis suurt tagumikku hööritav naine nii kuulus ja rikas?  

Tõsi, Kim Kardashian (35) polegi rahatabeli tipus, seal troonib 170 miljoni dollari suuruse teenistusega hoopis popstaar Taylor Swift (26). Kim on edetabelis 42. kohal, olles aasta jooksul kokku ajanud 51 miljonit dollarit. Sellele vaatamata pidas Forbes esikaane vääriliseks just teda, sest Kardashian on erakordne nähtus – esmapilgul on väga raske aru saada, millest päevast päeva räpparist abikaasa Kanye Westi käevangus ilutsemise ja Instagrami-fotodel vormika tagumiku eksponeerimisega tegelev kaunitar ülepea elatub. 

Kanye West ja Kim Kardashian Foto: Vida Press

Kardashian on kuulus lihtsalt sellepärast, et ta on kuulus – sotsiaalmeediaajastul on see võimalik. Oma näilisel tühisusel rajaneva tuntuse on ta aga suutnud suurt raha teenima panna. Ajakiri Time valis ta mullu oma kuulsasse 100 mõjukama inimese listi ja moepiibel Vogue on teda aupaklikult tituleerinud popkultuurifenomeniks. 

Kardashian sai kuulsaks kümmekond aastat tagasi, kui ta sattus tühise seltskonnatähekesena (tollal oli ta tuntud kui rikka pärijanna Paris Hiltoni sõbranna) seksiskandaali – meediasse lekkis tulikuum video, kus ta ameles tuntud muusikust kallima Ray J-ga. On spekuleeritud, et seksivideo lekkimine polnudki juhus, vaid Kardashiani ema Kris Jenneri kaval äriplaan. Varsti pärast skandaali lahvatamist alustaski Kim koos seksikate õdede ja võimuka emaga Kardashianide värvika klanni argielust jutustavat tõsielusarja "Keeping Up With the Kardashians" ("Kardashianide jälgedes"). Sari sai meeletult populaarseks, aga reeglina ei saa reality-tegelastest meelelahutusäris tipptegijaid. 

Mobiilimäng on teeninud 160 miljonit dollarit 

Kimi saladus näib seisnevat kavaluses, millega ta hullutab sotsiaalmeedias noori fänne. Tema Twitteri ja Instagrami kontodel, kus ta jagab muu hulgas lahkelt meikimis- ja riietumisnippe, on kümneid miljoneid jälgijaid. Iga teine teismeline tüdruk tahab välja näha nagu Kim ning selle tuules on õed Kardashianid loonud menuka kosmeetika- ja rõivabrändi. 

Suure osa Kimi üüratust sissetulekust toob aga hoopis 2014. aastal välja antud mobiilimäng "Kim Kardashian: Hollywood". Mängijad saavad seal iseendast Hollywoodi kuulsuse teha ja virtuaalse Kimiga sõbrustada. Mängu saab alla laadida tasuta, aga iga väike ekstravidin juba maksab. Forbesi andmetel on mängu alla laaditud 45 miljonit korda ning see on kahe aastaga teeninud 160 miljonit dollarit, millest ligi kolmandiku on Kim isiklikule pangaarvele pannud. Tema aastasissetulekust moodustab mänguärist saadav kasumiosa 40 protsenti.