Vello VaherFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
18. juuli 2016, 15:38

Akrobaatikatalent Vello Vaher: mul on hullumeelsed ideed, mida oma võimetega teha võiks! (10)

“Põhiline talent on mul see, et suudan plahvatusliku jõu ühendada painduvusega,” räägib Ameerika suurimas talendisaates “America’s Got Talent” laineid lööv Vello Vaher, kes peagi toimuvas järgmises eelvoorus oma imetabaste viguritega taas võistlustulle astub.

Staarakrobaadi Vaheri sõnul keerlevad tal pidevalt peas igasugused ideed, soovunelmad, mida trikkide näol katsetada võiks.

“Valmistun kindlateks trikkideks, aga väike variatsioon tuleb ikka juurde,” ütleb Vaher selle peale, kuidas ta järgmisi utoopilisi etteasteid välja mõtleb. “See, et panen jalad kaela taha, võimaldab mul teha selliseid asju, mida keegi teine pole veel teinud!” räägib akrobaat Vello.

Kondiväänamiste ja ahhetama panevate esinemisnumbrite kõrval nii uskumatuna kui see ka ei tunduks, avaldab Vaher, et oma loomult ta tegelikult ei paindu.

“Pean väga palju tööd tegema, et trikkide sooritamiseks vajalik painduvus saavutada,“ tunnistab Vaher.

Kolm ja pool aastat tagasi seisis Vello silmitsi veel seljaoperatsiooniga, kartes, et akrobaatikaga tegelemisele on kriips peale tõmmatud - õnneks mitte.

“Kui need pole inimvõimete piirid, siis vähemalt minu võimete piirid,” kommenteerib Vello oma saates esitatud fantastilisi akrobaatikatrikke.   

“Pead tegema oma ala, milles oled ainulaadne – ja seda kõvasti edasi arendama,” selgitab Vaher, kuidas vaatajaskonna südameid võita ja pääse järgmisesse vooru saada.

Akrobaadi suhtumine talendisaate kaasvõitlejatesse-konkurentidesse on väga hea. Mehe sõnul on publikul ja kohtunikel üpris raske otsust langetada, sest osalejad esindavad eri žanre.

“Siin läheb mängu personality ehk kuidas oma sarmiga nii publik kui ka televaataja end armastama panna,” rõhutab Vello lisaks talendile ka isikupära tähtsust. “Ja kindlasti peab leppima asjaoluga, et kõigile maailmas ei saa korraga meeldida!” lisab Vaher.

Voorudeks valmistumine ja enda imepärase vormi hoidmine pole Vaheri sõnul sugugi kerge, sest treeninguid on rohkesti – Vello pea igasse päeva mahub kolm tundi trenni ja lisaks üks tund jõuharjutusi.

“On ka selliseid trenne, kui ma ei jaksa trenniruumis pingi peal riideidki selga panna,” tunnistab akrobaat, et trennid nõuavad vahel nii palju pingutust, et isegi maakodus kümme tundi töötamine pole teda nii läbi võtnud.

Saate peagi toimuvas järgmises voorus astub Vaher järjekordsete viguritega avalikkuse ette ja peab oma etteastega vaatajaskonna poolehoiu võitma.

“Tänan kõiki toetajaid, kes mulle kaasa elavad, heade soovide ja õpetussõnade eest!” edastab Vaher siirad tänusoovid. Ta lisab, et loodetavasti teda mõistetakse, et mees on südamega asja juures ja teeb selle nimel suurt tööd, et niivõrd kuulsas saates Eesti lippu kõrgel hoida!