Foto: Arno Saar
Inimesed
17. juuli 2016, 18:29

GALERII I „Pokémon GO“ fännid vallutasid Vabaduse väljaku (14)

„Nüüd ei viitsi enam Facebookiski istuda,“ õhkas üks neiu, kes täna õhtul „Pokémon GO“ linnalahingus osales. Ta pole ainus! Ainuüksi sellele üritusele tuli sadakond noort, rääkimata soolomängijatest.

„Pokémon GO“ vaimustus levib pea sama kiiresti kui mõni nakkushaigus. Täna kella 17 paiku kogunes sadakond noort Tallinnas Vabaduse väljakul, et pidada maha üks suuremat sorti (mängu)lahing. Moodustati kolm meeskonda, kes siis eri objekte vallutada tahtsid – näiteks käis lahing Jaani kiriku ja vabadussamba pärast. „Kaart on siin ees ja saab pidada lahingud – eri objektide juures tuleb pahasid tegelasi rünnata,“ seletas 10aastane Marcus oma nutitelefoni ekraanile osutades. „Olen nii palju üksi mänginud, aga vahelduseks lahe sõpradega koos mängida teiste inimeste vastu,“ jätkas ta.

Peamiselt olidki kohal koolilapsed ja 20ndates noored, ent sekka ka mõni vanem inimene. „Ma tulin tütrega kaasa. Nii-öelda lapsehoidja,“ muigas 40ndates Eerik, kes tunnistas, et pole ise mängu mõttest aru saanud. „Suvi on, muidugi võiks laps muud teha, aga vähemasti jookseb veidi ringi neid Pokemone taga ajades.“

Mitmed Õhtulehega vestelnud noored ütlesid, et nende meelest on see üldse üks viimaste aastate ägedamaid mänge. „Nüüd ei viitsi enam Facebookiski istuda,“ märkis üks teismeline neiu.

Välismeediast saab lugeda ka uudiseid sellest, kuidas mõni inimene, pilk jäägitult telefoniekraanil, on isegi liiklusavariisse sattunud. Kuidas on ohutusega… Üks punkarisoenguga poiss hakkas naerma. „Vahet pole, kas see mäng või midagi muud, kogu aeg ollakse ju telefonis nii ehk naa.“