Alfred Hitchcock Foto: Vida Press
Film
16. juuli 2016, 20:12

Afred Hitchcocki abielus puudus seks ning ta "ehtis" end naisteriietega (3)

Filmiajaloo suurkuju Alfred Hitchcocki abielus puudus seks ning ta riietas end aeg-ajalt naisterõivastesse, saab lugeda Peter Ackroydi sulest ilmunud biograafilisest raamatust "Alfred Hitchcock".

Pärast seda, kui filmilegendi abikaasa Alma lapseootele jäi, kuulutas Hitchcock, et veedab ülejäänud abielu tsölibaadis, vahendab Daily Mail. Naine oli tema kõrval töises plaanis siiski kogu mehe filmikarjääri vältel.

Hitchcockil olnud aga kinnisidee näitlejannadega, kes tema filmides peaosi mängisid. Kiindumusobjektide hulka kuulusid näiteks Grace Kelly, Janet Leigh ja filmis "Linnud" osalenud Tippi Hedren. Viimane oli režissööri kord nimetanud "paksuks seaks", kui mees oli palunud tal end "katsuda".

Alfred Hitchcock ja Tippi Hedren Foto: Vida Press

Põnevus- ja õudusfilmide meistri maski taga oli mees, kes vihkas oma keha. "Olen olnud alati äärmiselt ebaatraktiivne. Kõige hullem on see, et olen olnud sellest kogu aeg teadlik," öelnud Hitchcock kord.

Lapsepõlves kartnud Alfie või Fred, nagu teda kutsuti, lahkuda oma magamistoast. Tõeneäoliselt just neile tunnetele süvenes mehe huvi süütunde, karistuse ja seksi vastu, mida me tema filmidest teame. "Mind hirmutasid politsei, jesuiidid, füüsiline karistamine - paljud asjad. Need on mu töö juured. Nüüd hirmutan mina teisi inimesi," sõnas kord legendaarsete thrillerite autor.