Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin ArpoFoto: MARGUS ANSU
Maailm
15. juuli 2016, 22:28

Kaitsepolitsei ametniku sõnul pole terrorirünnakuid täielikult välistada võimalik (36)

Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Martin Arpo tõdes, et mistahes turvameetmetega pole võimalik terroriakte täielikult välistada. Milliseid turvameetmeid ühiskond aktsepteerib, on ennekõike ühiskondliku kokkuleppe küsimus, vahendas ERRi uudisportaal "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuud.

Arpo sõnul on keeruline öelda, kas Prantsuse päästjad ja politsei tegid Nice'is juhtunu puhul kõik õigesti. "Aga kindlasti pole meil põhjust kahelda oma Prantsuse kolleegide professionaalsuses. Seda näitab kas või hiljuti lõppenud jalgpalli EM Prantsusmaal, kus tegelikult ei toimunud ühtki terroriakti, ja ilmselt mitte seetõttu, et terroristidel polnud soovi neid läbi viia, vaid pigem ikkagi seepärast, et neid suudeti edukalt ennetada ja erinevate meetmetega ära hoida," rääkis ta.

Arpo sõnul ei ole igat terroriakti mõtet tingimata seostada mõne suurema terroriorganisatsiooniga, kuigi seda ei saa ka välistada.

Lõuna-Prantsusmaal Nice´is sõitis neljapäeva hilisõhtul rahva sekka veoauto. Hukkus 84 inimest. Vigastatute seas on ka kolm Eesti kodanikku.