Foto: Reuters / Scanpix
Eesti uudised
15. juuli 2016, 14:42

Algselt avaldatud kel 9.40

Kolm eestlast sai Nice’i terrorirünnakus vigastada (105)

Välisministeeriumi teatel sai Prantsusmaal Nice’is toimunud terrorirünnakus vigastada kolm Eesti kodanikku.

Välisministeeriumi on teavitatud kolmest vigastatud Eesti kodanikust seoses Niceii terrorirünnakuga. Eesti saatkond Pariisis on ühenduses kohalike ametivõimudega info täpsustamiseks, samuti vigastatute lähedastega.

"Üle 100 piirkonnas viibinud eestlase kohta oleme saanud info, et nendega on kõik hästi. Saatkond püüab jätkuvalt ühendust saada kõigi sealkandis viibivate eestlastega," teatas ministeerium.

Välisministeeriumi konsulaarabibüroo direktor Tarmo Punnik ütles "Aktuaalsele kaamerale", et info on veel esialgne.

"Vigastatud eestlaste kohta olev info on siiamaani veel mitteametlik kuna Prantsusmaa kriisiabi keskus ei ole neid nimekirjasid veel kinnitanud. Nii, et see info on esialgne," vahendab ERRi uudisteportaal Punniku sõnu saatele.

Punnik lisas samas, et prantsuse kolleegide töös ei ole põhjust kahelda ja tõenäoliselt saab info peagi kinnituse.

Eestlaste tervislikku seisukorda ei saa Punniku sõnul tulenevalt andmekaitse iseärasustest kommenteerida. 

Õhtulehega kõnelnud eestlanna (toimetusele nimi teada) teadis rääkida, et vähemalt üks tema kaasmaalane sattus tõesti haiglasse, kuid kinnitas, et "mitte millegi hulluga".

Välisministeerium paneb Nice’i piirkonnas viibivatele eestlastele südamele, et nad annaks endast lähedastele märku. Lähedastel, kellel ei ole õnnestunud piirkonnas viibivate eestlastega kontakti saada, palutakse pöörduda välisministeeriumi poole telefonil (+372) 5301 9999 või [email protected].

Prantsusmaal Nice'is sõitis neljapäeva öösel Bastille' päeva tähistanud rahva sekka veoauto. Praeguse seisuga sai surma 84 ja vigastada 100 inimest. 

Esialgse info kohaselt oli juht prantsuse-tuneesia päritolu, ent tema isik on selgitamisel - rahva sekka sõitnud veokist leiti vaid juhiluba ja isikutunnistus. Mees oli politseile varasemalt teada, ent Prantsusmaa luurel mehe kohta andmeid ei ole.