Foto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
14. juuli 2016, 13:45

Positivusel võib taas Eesti politseinikke näha

Homme algab Lätis üks Baltikumi suurimaid suviseid muusikafestivale – Positivus. Muusikahuvilised kogunevad Läti piiri äärde Salacgrīvasse terveks nädalavahetuseks, nende hulgas ka palju eestlasi. Sarnaselt möödunud aastale on ka tänavu eestlastele nõu ja jõuga toeks Eesti politseinikud.

ERRi uudisportaali teatel on festivali ajal Eesti politseinikud ööpäevaringselt valmis kaasmaalasi ja Läti kolleege abistama, kokku on seal tööl neli Eesti politseinikku, kes töötavad kahes vahetuses.

"Kuigi festivalil on Eesti politseinikud, kelle ülesanne on hätta sattunud kaasmaalasi aidata ja vajadusel tõlgi rollis olla, ei tähenda see, et külastajatele nende teadmatust kohalikest seadustest või kehtivast kodukorrast lihtsamini andestataks," ütles Pärnu politseijaoskonna liiklusjärelevalve- ja patrullitalituse juht Sander Peremees.

Tema sõnul tuleb külastajatel probleemide vältimiseks end kurssi viia festivali ootustega külastajate käitumisele ja läbi lugeda reeglid. "Kindlasti pööravad Läti korrakaitsjad sarnaselt varasematele aastatele rõhku narkootikumide leviku ja tarvitamise tõkestamisele," märkis Peremees.