Kim WildeFoto: Vida Press
Saund
14. juuli 2016, 09:36

Täna Eestis esinev Kim Wilde: "Ma tõesti ei mõelnud noore lauljana selle peale, et fännid minu järele õhkavad!" (3)

Kui sire ja särtsakas lauljatar Kim Wilde 1988. aastal looga "You Came" välja tuli, polnud Eestis ilmselt ühtki noorukit, kes poleks päevast päeva toda hitti vaat et ribadeks kedranud. Osa neist oli ilmselgelt ka kaunist blondiinist kõrvuni sisse võetud. "Ma tõesti ei mõelnud noore lauljana selle peale, et fännid minu järele õhkavad!" lõkerdab Kim teisel pool telefonitoru nagu tütarlaps.

"Muidugi on tore takkajärele kuulda, et see nii oli," lisab ta naeru katkestamata. "Eks minu toonased lood ja välimus pididki kuulajaile sel moel mõjuma. Ma ise ei võtnud seda kõike küll eriti tõsiselt. Loomulikult ma nautisin seda kõike, mis mind ümbritse. Kui oled popstaar, siis peadki seda tegema. Teisiti poleks ju võimalikki, sel rajal püsida."

Päras väikest pausi lisab Kim, et tegelikult olid tollal tema jaoks siiski kõige olulisemaks laulmine ja lava. Ning sellele ta keskenduski. Kogu oma energilise ja särava loomusega.

Tegelikult oli Kim juba enne põlvi nõrgaks võtvat hitti "You Came" end fännide südameisse murdnud. Aastal 1981, kui üllitus tema esimene singel "Kids in America", oli blondiini maailmakuulsus kohal. Lisaks hääletati ta aastal 1983 Briti parimaks naislauljaks. Järg oli igal juhul hiilgav: 12 stuudioalbumit ja 30 singlit. Lisaks veel Euroopa turneed koos Michael Jacksoniga 1988. aastal ja David Bowiega 1990. aastal. Praegu ta just pikki tuure ei tee, kuid pärast kontserti Lohusalu sadamas, on tema plaanides kirjas ülesastumised nii Suurbritannias, Saksamaal, Taanis, kui ka Hollandis. Saksamaal lausa mitu korda, kuid ilmselt on sakslased olnud tema andunud publikuks aegade algusest saadik, sest on aastate jooksul Kimi kõikvõimalike auhindadega üle külvanud.

Kuid vähe sellest, et Kimi ellu mahub peale laulmise ka iganädalane raadiosaade "Secret Songs", ilmutab ta sügavat kiindumust aianduse ning aiakujunduse vastu. "Tõepoolest, aiandus on saanud suureks osaks mu elust," lausub Kim, kes on oma kogukonna aiandusprojektis koos teiste vabatahtlikega väga kibe käsi. Pole ka ime, sest ajal, mil Kim oma esimest last ootas, võttis ta ette ning asus end aednikuks-ajakujundajaks koolitama. Ütleb ise, et puhtalt sel põhjusel, et oma lastele aed luua. Nii lihtsalt see tal aga ei toimunud, lisaks aiandussaadete tegemisele Channel 4 ja BBCle, on ta kirjutanud koguni kaks aiakujundusalast raamatut. "Ma armastan aiandust tõesti väga!" kiidab nüüdseks professionaalseks ja populaarseks aiakujundajaks kasvanud Kim. "Ilmselt armastan aiandust sama palju, kui muusikat!"