TÖISEM AEG ALGAB: Lenna andis teisipäeva õhtul Padisel Kalju laval kontserdi, trotsides vihmast ilma. Lauljatar ütleb, et kui seni on ta sel suvel puhanud, siis nüüd algab töisem aeg. Foto: Mari Luud
Inimesed
14. juuli 2016, 04:00

LENNA: suvel käime tütardega suplemas ja lambaid patsutamas (1)

"Minu ideaalilähedane puhkepäev on ärgata hommikul Setumaal, minna ujuma, süüa midagi head ja teha lastega toredaid asju. Seda ma olengi teinud," kirjeldab lauljatar Lenna Kuurmaa, kes on tänavu pool suve puhanud.

Lenna (30) ütleb, et talle meeldib küll rannas käia, kuid ta ei lesi seal tavaliselt niisama. "Pigem lähen ikka ujuma. Samas jälgin lapsi, et nad oleksid ilusti ja keegi ei tormaks, pea ees, vette."

Vees käia meeldib lauljatari sõnul ka tema ja kitarrist Robert Vaigla (30) kahele tütrele. Samuti armastavat kolmeaastane Ami ja üheaastane Matilda kiikuda ja koduloomi vaadata. "Meil on Setumaal naabritel lambad, kanad ja muud pudulojused, siis saab lastega kõik kohad läbi käidud ja loomad üle patsutatud."

Puhkuse ajal hoidis Lenna silma peal jalgpalli Euroopa meistrivõistlustelgi, kuid päris jalkafänniks ei söanda ta end enam nimetada. "See oli võib-olla kümme aastat tagasi, kui ma olin suurem jalgpallifänn. Mul vend on jalgpalli mänginud, olen sellega üles kasvanud ja ka ise mänginud," selgitab ta. "Finaalis hoidsin pöialt Portugalile, aga muidu polnud mul suurt vahet, kes võidab."

Talus veedetud aja kõrval on Lenna palju ringi reisinud. "Olen saanud puhata küll," võtab ta hingetõmbeaja kokku.

Seda töisem tõotab tulla aga tema suve teine pool. Augustis algab lauljataril ringreis Koit Toomega, esinemisi jagub samuti bändiga Lenna ning jõudumööda salvestab ta laule ansambli uue albumi jaoks.

Millal plaat ilmub, ei oska artist öelda, kuid loodab, et veel sel aastal. "Loominguga on nii, nagu on, mina midagi sundida ei taha ja ei saa. Õnneks mul ei ole ühtegi lepingut, et ma pean selle kindlaks ajaks valmis saama. See saab täpselt siis valmis, kui ta on valmis."

Kas aga riigikogulase kohalt tagasi astunud Mihkel Raud võiks Lenna bändis taas kitarri mängima hakata, ei oska lauljatar öelda. "Polegi saanud temaga sel teemal pikemalt rääkida. Eks näis. Kuigi ma arvan, et meil hetkel bändis vaba ruumi ei ole – loodus ei salli tühja kohta."