Priit PiusFoto: Mari Luud
Inimesed
11. juuli 2016, 04:00

PRIIT PIUS: tahtsin võita surfivõistlusel Teele Viirat, et murda kõikvõimsa Saare naise müüt

Eesti tähed võtsid laupäeval Roosta surfilaagris mõõtu purjelauasõidus. Võistluse "Kane’s Surf Challenge" finišijoonel oli seis laulja Teele Viira ja näitleja Priit Piusi vahel väga tasavägine. Teele pidi sel korral siiski tunnistama Priidu paremust. "Ma tahtsin kõikvõimsa Saare naise müüdi murda," tögab Priit Teelet.

Veidi enne võistlust teatab surfilaagri päevajuht Marek Sadam, et näitleja Mart Müürisepp, kes pidi samuti võistlema, üritusele ei jõua. Nimelt olevat Mart eksikombel läinud Roosta asemel hoopis Pirita surfiklubi juurde. "Ehk jõuab Mart päeva lõpuks purjelaual ka siia," naljatleb Marek.

Veidi pärast kella kahte kõlab aga stardivile. Lauljad Getter Jaani, Teele Viira ja Carine Jessica Kostla, näitleja Priit Pius ning elustiiliblogija Iti-Pätrik Järve jooksevad üksteise võidu vette, et enda surfioskus proovile panna.

Juba üsna alguses läheb eriti tihedaks rebimiseks Teele ja Priidu vahel, kes sõidavad teineteisel sabas. Esimesena randub Priit, kes hakkab talle omaselt naljatlema, kukkudes enne finišit demonstratiivselt liivale. See maksab talle äärepealt esikoha, sest Teele on tal kohe kannul. "Teele oli ikkagi väga sabas mul – ma oleks lõpus võidust peaaegu ilma jäänud, kui hakkasin nalja tegema," muigab näitleja.

Kõige raskem oli Priidu sõnul purjelauatreeninguga algustades tasakaalu saavutamine, kuid tegemist ei olnud millegi üle jõu käivaga. "Kui sa oled varem mingisugust lauda sõitnud, näiteks lumelauda või wakeboard’i, siis tegelikult on tasakaalutunnetus enam-vähem olemas."

Treeningute käigus tuli ette ka mõningaid äpardusi. "Paarkorda sain mastiga pähe ja ühekorra lendas laud pähe," sõnab Priit, naeratus näol.

Ta tunnistab, et väänas korra ka jala välja, kuid seda enda lollusest. Tõsiseid vigastusi tal siiski ei tekkinud. "See on küllaltki ohutu sport," on Priit veendunud.

Üks on aga kindel, surfipisik on Priidul nüüd nii tugevalt seest, et mõtted mõlguvad ka päris oma purjelaualaua soetamise suunas. "Kui sa seal vee peal oled, siis sa ei mõtle absoluutselt mitte millelegi muule. Sa mõtledki sellele, et tahad tuult purje saada, kiirust saada, seda ja teist harjutada. Ja kui sa tagasi tuled sealt vee pealt, siis sa oled kolm-neli tundi mõnusalt ära veetnud," kirjeldab mees purjelauasporti kui täiuslikku lõõgastumisviisi.

Tänavu suvel on Priidul aga hea võimalus surfamist oma tööga klapitada. "Ma olen Naissaarel ja mõtlesin, et võib-olla võtan oma purje ja asjad sinna kaasa ja saan seal vabal ajal sõita," plaanib ta.

"Minu töö ongi ideaalne puhkus, kui ma Naissaarel olen: õhtul mängin etendust ja päeval purjetan. Paremat asja ei ole võimalik vist tahta."