MÄNGUHOOS: Elevandile pakkus mängulusti talle kingitud rehvivigur, millesse olid peidetud puuviljad.Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
11. juuli 2016, 04:00

GALERII | Tallinna loomaaia elevandid said kingiks rehviviguri, tiiger papist kaelkirjaku (6)

Eile oli Tallinna loomaaia asukatel pidupäev, sest neid üllatati uute mänguasjadega, mis pakkusid neile nii põnevust kui ka kõhutäidet. Rohkem meeldis loomadele mõistagi söödav kraam: näiteks kui tiiger algul vaid nuusutas oma koju riputatud köit ja palli, siis jääkäru järas mõnuga lihast ja köögiviljadest valmistatud jäätist, mille lahtimurdmine nõudis omajagu vaeva.

Mänguasju jagati keskkonna rikastamise päeva "Hakkame mängima!" puhul, mille korraldas Tallinna loomaaed koostöös loomaaiasõprade seltsiga.

"Loomaaialoomade elu võib muutuda üksluiseks, sest nad ei pea näiteks toitu jahtima. Mängupäevadel tahame neile jagada mänguasju, mis ergutaksid nende loomulikke instinkte, esitaksid väljakutseid ja erutaksid meeli," selgitab loomaaiasõprade seltsi üks vabatahtlik Signe.

Mõned loomad ei osanud aga esiti mänguasjadega midagi peale hakata. Näiteks tiiger seiras algul vaid eemalt talle toodud suurt papist kaelkirjakut ning ninasarvikudki ei osanud neile kingitud kaablirulli suhtes kohe seisukohta võtta – jalutasid ümber uue mänguasja ja näisid olevat veidi segaduses.

Söödavate mänguasjade otstarve oli loomaaia elanikele mõnevõrra selgem. Nii keerutas elevant londiotsas rehvivigurit ja otsis sinna peidetud puuvilju ning jõehobud nautisid isukalt maitsvat pajuokstest palli.

Kaslaste puuridesse oli muu hulgas puistatud kaneeli, kuna korraldajate sõnul teeb see neile heameelt ja mõjub nagu palderjan. Mänguasjadega tegid tutvust veel näiteks pesukarud.

Kõik esemed, mis päeva jooksul loomade aedikutesse tee leidsid, on valmistanud loomaaiasõbrad. Kingituste hulgas on nii suurtest pappkastidest meisterdatud loomi, voolikutest meekärgi, rehvidest vigureid kui ka palju muud põnevat.