Peaosalist Allarit kehastav Hendrik Toompere Jr filmi võtetelFoto: TEET MALSROOS
Film
9. juuli 2016, 21:15

Täiendatud.

"Päevad, mis ajasid segadusse" võitis auhinna mainekal Karlovy Vary filmifestivalil (4)

Tšehhis mainekal Karlovy Vary festivalil osalenud film  "Päevad, mis ajasid segadusse" võitis žürii eripreemia (East of the West Special Jury Prize).

Karlovy Varys toimus filmi rahvusvaheline esilinastus. Karlovy Vary festival on üks Euroopa olulisimatest kinosündmustest. Preemiaga kaasneb 10 000 dollariline auhinnaraha. 

“Žürii preemia on meie filmile väga suur tunnustus, eriti arvestades, et tegu on A-kategooria filmifestivaliga. Karlovy Varys näitasime filmi “Päevad, mis ajasid segadusse” esimest korda avalikult väljaspool Eestit ja on suur rõõm, et meid juba märgati ja tunnustati. Ees ootab juba hulk kutseid uutele festivalidele, millest järgmine viib meid juuli teises pooles Palici festivalile Serbiasse,” kommenteerib filmi produtsent Maie Rosmann-Lill.

Peaosalist Allarit kehastav Hendrik Toompere Jr filmi võtetel Foto: TEET MALSROOS

Karlovy Vary programmis osales ka Toomas Hussari film "Luuraja ja luuletaja". See oli üks kaheksateistkümnest filmist, mis kandideeris Karlovy Vary filmifestivalil Label Europa Cinemas auhinnale.

Too preemia aitab Euroopas tehtud filmidel kinolevis püsida ja end paremini reklaamida. Auhind läks Saksa režissööri Sven Taddickeni filmile "Gleissendes Glück" (ingliskeelses variandis "Original Bliss").