Foto: Laura Oks
Inimesed
9. juuli 2016, 04:00

ARGO ADER: vormis püsida on lihtne – söö mõistlikult ja liigu palju (31)

Tervislikult toitumine ei hõlma ainult tervislikke toiduaineid, vaid ka mõistlikke koguseid, märgib tuntud kulturist ja personaaltreener Argo Ader. "Tegelikult on kõik asjad tervislikud, kui neid normaalses koguses süüa," lisab ta.

Neljapäeva õhtul toimus Solarise keskuses Mademoiselle’i kohviku suveterrassil grillimisvõistlus "Suveburger 2016", kus Argo ja blogija Mallukas pistsid rinda parima burgeri valmistamises.

Argo võitis. Pärast võistugrillimist rääkis kulturist, et valis enda valmistatud hamburgeri koostisosad hoolikalt. "Olen paika pannud kõik koostisosad, mis on minu jaoks väga tervislikud – 200grammine veiseliha pihv, kust saan juba piisava valgukoguse keha ülesehituseks. Grilli peal küpsev täisterasai on samuti tõeliselt hea," seletas ta.

"See on see õige burger, mis mulle maitseb."

Tavaliste hamburgeritega Argo enda sõnul sinasõber pole, küll aga kiidab ta käsitöö- ehk gurmeeburgereid. "Gurmeeburgeri kogu koostis on tervislik, kus üldjuhul on kõik kehale vajalikud toitained olemas."

Sportlane nendib, et üks gurmeeburger võib liigituda korraliku lõunasöögi alla ja täidab korralikult kõhtu. Muidugi, kui süüa korraga juba kolm burgerit, siis ei saavat enam tervislikkusest rääkida.

Kalorite lugemist ja paanilist jälgimist Argo ei tähtsusta: "Vaid mõned üksikud suudavad seda."

Kui ta personaaltreenerina toitumiskavasid koostab, püüab ta selgeks teha, et toit peab olema võimalikult lihtne – peab teadma, mida poes korvi panna ja milleks üks või teine asi on vajalik. "Proovin mõttemaailma muuta."

Argo räägib, et just kiire elurütm on see, mis sunnib rohkem rämpstoitu sööma ja kiiresti lahmima. Kui hommikul ei sööda, siis lõunal ampsatakse seda, mis kätte juhtub. Õhtul tekib aga pingelangus, mil külmkapiust paugutatakse nii kaua, kuni kõht on pilgeni täis. Argo selgitab, et tegelikult tuleks rohkem kuulata oma keha ja tarbida ka tervislikku toitu mõistlikus koguses. "Võime tervislikult toituda, aga kui tarbime seda liiga palju, siis on see kehale vastuvõtmatu."

Seega ongi treeneri soovitus vormis püsimiseks lihtne: piisavalt liikuda ja mõistlikult toituda!