LAS JÄÄDA AJALUKKU: Ehk on paremgi, kui endised vürtsitüdrukud Geri Halliwell, Victoria Beckham, Melanie ­Chisholm, Melanie Brown ja Emma Bunton lasevad ­­ilusatel mälestustel elada. Foto: Alpha/insight media
Inimesed
8. juuli 2016, 04:00

Spice Girlsi vürtsitüdruk Geri: olin bändis liiga õnnetu!

1990ndate kultusbändi Spice Girls esimene megahitt "Wannabe" tähistab täna 20. sünnipäeva. Aga fännide kurvastuseks ei tule pundi palavalt soovitud taasühinemisest enam midagi välja. Vürtsitüdrukud ei jõua omavahel kokkuleppele ning sugugi mitte kõik neist ei tundnud end kuulsusepäevil õnnelikult. "Minus haigutas tohutu tühjus," tunnistab Geri Halliwell.

Bändi hiilgeaastatel 1990ndate teises pooles olid vürtsitüdrukud Victoria Beckham (42), Geri ­Halliwell (43), Emma Bunton (40), Melanie Brown ehk Mel B (41) ja Melanie Chisholm ehk Mel C (42) kuulsaim bänd kogu maailmas. Üle 80 miljoni albumi müünud Spice Girls on tänase päevani edukaim piigadepunt. The Beatlesi järel on nad Briti ­popiajaloos oma haardelt teisel kohal. Spice Girlsi debüütlugu "Wannabe" on maailmas enim müünud singel naistebändilt. Amsterdami ülikooli uuringu järgi on see viimase 60 aasta tuntuim poplugu. Viimastel nädalatel on kõmupiltnikud mitut vürtsitüdrukut koos tabanud ning see on taas hoogu andnud kõlakatele, et bänd tuleb suureks hüvastijätutuuriks veel kord kokku.

Bändi allakäigu vallandas 1998. aastal punapäine Geri, kes kuulutas, et on liiga kurnatud ja soovib lahkuda. Kuulsus osutus liiga rängaks koormaks – Geri kannatas buliimia all ja kaalus lõpuks eluohtlikult vähe, 44 kilo. Kuigi teised vürtsitüdrukud üritasid jätkata, ei saavutanud punt iialgi endist hiilgust ning bändikaaslased jäid Geri peale kauna kandma. "Mul kulus kauem kui aasta, et talle andestada," tunnistas Emma hiljuti ajakirja Grazia intervjuus. "Me isegi ei rääkinud enam omavahel."

LAS JÄÄDA AJALUKKU: Ehk on paremgi, kui endised vürtsitüdrukud Geri Halliwell, Victoria Beckham, Melanie ­Chisholm, Melanie Brown ja Emma Bunton lasevad ­­ilusatel mälestustel elada. Foto: Alpha/insight media

Kuulsus tabas ootamatult

Geri, kes kannab nüüd abikaasa perekonnanime Horner ja kasvatab tütar Bluebelli (10), meenutab Telegraphi veergudel, et kui ta bändist lahkus, oli ta segaduses, mida oma eluga peale hakata. Kiiresti tulnud suur kuulsus oli talle liiga teinud. "Kuulsus on veider värk – sulle nagu antaks Batmani kostüüm ja ükspäev äkki ärkad ilma selleta. Oled ääretult kaitsetu ja haavatav."

Ta luges virnade kaupa eneseabiõpikuid. "Lõpuks õppisin, et karjumise asemel tuleb kuulata ning võtmise asemel anda," tabas teda tõdemus, mida paljud noored staarid jäävadki ootama. "Ma lihtsalt kasvasin lõpuks suureks. Kuulsus paneb inimese arengule piduri peale." Geri sõnul poleks ta ehk punti trüginudki, kui aasta enne Spice Girlsi loomist poleks surnud tema armastatud isa: "Olin pärast seda omadega jännis ja otsisin elult vastuseid. Olin verinoor ja nägin õnnetõotust kuulsuses, rahas ja edus. Kuigi meil oli bändiga tore aeg, haigutas minus tohutu tühjus. Ma lihtsalt polnud õnnelik ja kõik mu vanad probleemid olid ikka alles."

Ühinemise vastu on Victoria ja Mel C

Väidetavalt on kõige suurem bändi taasühinemise vastane ­Victoria Beckham, kes ei soovi oma nime enam endiste aegadega seostada. Victoria on end vastu kõigi ootusi üles töötanud arvestatavaks moeloojaks. "Olen tema edusammude üle üllatunud," tunnistab Halliwell. "Mäletan, et omal ajal, kui meie, teised, laule kirjutasime, oli tema väljas kingašopingul. Juba siis teadis ta moebrändide kohta kõike."

Veendunud taasühinemisvastane olevat Mirrori andmetel ka sportlikuks vürtsiks tituleeritud Melanie Chisholm, kes tegi pärast bändi lagunemist tüdrukutest kõige edukamalt soolokarjääri. "Ülejäänud kolm ehk oleksid veel huvitatud. Kui keeldunud oleks ainult Victoria, oleks tuur veel kõne alla tulnud, aga kaks puuduvat tüdrukut on juba liiga palju. See tõmbab ühinemisplaanidele kriipsu peale," pajatab kõmulehe allikas.