Foto: Jörgen Norkroos
Saund
7. juuli 2016, 13:53

Lisatud korraldaja kommentaar

KONTSERDI KÜLASTAJA: mõtlesin terve kontserdi aja, kuidas oma tüdrukut kaitsta (42)

„Kuigi Prodigy on üks minu lemmikbände, on see mu kõige halvem kontserdielamus üldse!“ põrutab 25aastane Jaanus eileõhtuse Õllesummeri peaesineja kontserdi kohta. „Bändile pole mul midagi ette heita, küll aga publikule.“

Noormees kurdab, et sai pidevalt teistelt kontserdilistelt küünarnukiga vastu nägu, rääkimata sellest, et selja taga hüppajate pidev kanna peal kargamine lõhkus tema kingad. „Mõtlesin terve kontserdi aja, kuidas oma tüdrukut hullunud hüplejate eest kaitsta – üks oleks ta äärepealt pikali rebinud. Muusikale oli võimatu keskenduda.“

Ta tunnistab, et ronis algul üsna ette – umbes kümnendasse ritta –, et üht muusikalist lemmikut lähedalt näha. Peagi kolis ta taha poole, et rahulikumalt šõud nautida, kuid eriti tolku polevat sest olnud. Ikka lendas keegi sõprade tõugete toel talle pidevalt selga.

Heli jäi ka Jaanuse meelest liiga vaikseks, kuid ta pole kindel, kas süüdistada helipuldis olijaid või hoopiski ümberringi täiest kõrist karjunud kontserdilisi. "Kõrvatroppe, mida kasutada soovitati, oleks pigem läinud vaja publiku kisamise pärast, mis muusikast üle kostus."

Noormeest häiris seegi, et suur osa inimesi esimestes ridades olid veendunud, et kontserti tuleb kindlasti nutitelefoniga üles filmida - mõnel oli abiks veel ka endlikepike, et telefon teiste omadest kõrgemale ulatuks. "Väga raske on lavale näha, kui selline telefonide meri müürina ees on." Tema enda telefoni aga üritati kahel korral püksitaskust varastada - mõlemal juhul tundis ta võõrast kätt oma taskusse libisemas ja sai õigel ajal jaole. "See oli mõlemal korral üks ja sama neiu. Kui ma juba teine kord selja taha vaatasin, hakkas ta kiiresti mujale trügima."

Ka kontserdil käinud Karini sõnul oli ta pidevalt hädas trügivate inimesega, kes teistega arvestada ei suutnud. "Ma saan väga hästi aru, et sellistel üritustel inimesed võitlevadki parema koha pärast, aga kellestki üle joosta ei ole ka vaja. Lisaks sellele, ma ei saa aru, miks on selle rahvamassi sees vaja trügida suitsukoni näpus," on Karin ärritunud, lisades, et pidi pidevalt jälgima, et kellegi suitsuga pihta ei saaks või peade kohale tõstetud õlletopsidest talle endale midagi krae vahele ei lendaks. "Ka minuga kaasas olnud noormees oli pidevalt mures selles pärast, ega keegi mulle otsa ei jookseks või hüppaks, sest näis nagu inimeseks ei paneks üldse enda ümber olevaid teisi inimesi tähele,".

"Kontserdi nautimiseks aega väga ei jäänudki, aga võibolla oli viga selles, et ma ei olnud ennast maani täis joonud nagu suurem osa külastajatest,"

Õlllesummeri korraldajate sõnul on turvalisus nende prioriteer nr 1. "Spekulatsioon turvariskide eiramise üle ei vasta tõele. Kaasatud oli turvafirma ning politsei, kes otsustavad olukorra üle enne kontserti ja kontserdi toimumise ajal ning eile õhtul kriitilisi momente ei tekkinud. Ka Prodigy meeskonnaga käib kaasas turvaülem, kes hindab koos kohaliku partneriga turvariske," sõnab Õllesummeri avalike suhete juht Anu Lill korraldustoimkonna nimel.