SEKSIKAS TÜDRUKUTE­BÄND: Serebro küttis rahva kuumaks, eriti läks rahvas käima nende hiti «Mama Ljuba» peale. Foto: Arno Saar
Inimesed
4. juuli 2016, 04:00

Festivalikülastaja: Vene artistide kontserdipiletid on kohalikele venelastele liiga kallid (15)

Tanzevalnaja Volna pileti eest kasseeriti 49–199 eurot.

Tallinna lauluväljakul esinesid reede õhtul praegu Venemaa kuumimad staarid, nagu räppar Timati, tütarlastetrio Serebro ja ansabli t.A.T.u. endine liige Julia Volkova. Kuigi Tanzevalnaja Volna tõi kallile piletihinnale vaatamata kokku korraliku massi vene rahvusest publikut, kinnitati üsna üksmeelselt, et see pole neile eriline suursündmus – Eestis esineb Venemaa artiste piisavalt.

Vene rahvusest kontserdikülastajad leidsid Õhtulehega vesteldes üsna üksmeelselt, et Venemaa muusikaeluga on nad hästi kursis, sest viimasel ajal on Eestis käinud päris palju idanaabri artiste. Meenutades Nyushat, Dima Bilani ja Filip Kirkorovit, löövad naiste silmad eriti särama. Hea sõnaga märgitakse ära ka pidusid ööklubides.

Pileti eest 49–199 eurot

"Inimesi võiks ju olla rohkem, aga näe, ei ole nii palju," nendib 30ndates eluaastates Eduard, kes on tulnud peole kaaslannaga.

"Eks põhjuseks võib olla seegi, et homme (laupäeval – L. M.) on Narva-Jõesuus festival, kus esinevad ka mõned Venemaa artistid."

Etteruttavalt võib siiski öelda, et Tanzevalnaja Volna viimaste esinejate lavaletuleku ajaks oli lauluväljakule kogunenud korralik inimmass.

PILET LIIGA KALLIS? Juri ja Valentina leiavad, et vene pidude ja kontsertide piletihinnad võiksid olla madalamad. Foto: Arno Saar

Nii mõnigi kontserdikülastaja ei saa jätta märkimata, et vaatamata artistide muljetavaldavale nimistule kasseeriti festivalipileti eest küllaltki soolast hinda.

"Ma arvan, et pilet on siinsetele venelastele liiga kallis," ütleb otsekoheselt keskealine Valentina, kes on peol abikaasa Juriga. "Samamoodi on Hollywoodis vene peod liiga kallid – kusagil 18–25 eurot. "

Ka Eduard nõustub Valentina arvamusega – 49eurone pilet annab rahakotile ikka korraliku põntsu. Eriti, kui kahekesi tulla. Aga soetada võis ka 199eurose pääsme.

Rahajutu lõpetuseks meenutab Valentina hea sõnaga tasuta Lasnamäe päevi, kus esinevad aeg-ajalt Venemaa artistid.

Eestlased tulevad hea meelega vene peole

Kas kohalikud venelased käivad pigem eestlastele või venelastele suunatud rahvapidudel ja kontsertidel? Lõbusas meeleolus Dmitri, Aleksander ja Erik kinnitavad, et nemad lähevad parema meelega vene üritustele. "Venelased teevad paremat pidu kui eestlased," kinnitab Dmitri.

Ka Dima ja Nikita nõustuvad: "Me ei käi eriti Eesti kontsertidel. Vene muusikast on lihtsalt kergem aru saada. Eesti muusika on selline… rahulik."

ALATI VENE PEOLE: Dmitri, Aleksander ja Erik usuvad, et venelased pidutsevad paremini kui eestlased. Foto: Arno Saar

Vastupidiselt noormeestele kinnitavad Jelena ja Anna, et neid võib sageli kohata ka pigem eestlastele suunatud festivalidel. "Kindlasti on sel suvel minek augusti algul Pärnusse Weekendile (Weekend Festival Baltic – L. M.), kuigi seal ühtegi vene esinejat ei ole," sõnab Anna.

Kui uurida täpsemalt, milline Eesti artist talle meeldib, pole Annal pikalt mõelda vaja. "Anne Veski kontsertidel olen sageli käinud."

Kui venelased eelistavad pigem vene muusikat kuulata, siis neilt kontsertidelt võib leida ka palju eestlasi. "Siin on tõesti rohkelt eestlasi, isegi soomlasi olen märganud," noogutab Valentina.

"Näiteks Nyusha on juba mitu korda Eestis käinud ja alati on tema kontsertidel väga palju eestlasi," lisab Juri.

"Vene tantsumuusika on lihtsalt mõnus ja meeldib seetõttu ka eestlastele," märgib Eduard.

Seda, et vene muusika eestlastele peale läheb, kinnitavad ka lava lähedal tantsivad Eero, Martin, Krislin ja Kati. "Nii palju kui me tänaste artistide laule teame, siis on need kõik ägedad lood. Siiamaani meeldib," räägivad neiud naerusuiselt.