Sopran Maria Listra, tenor Rasmus Kull ning Itaalia suursaadik Marco Clemente rääkisid Emajõel seilanud lodi Jõmmul ooperist.Foto: Silja Paavle
Saund
30. juuni 2016, 11:33

PILTUUDIS | Itaalia suursaadik rääkis südaöisel lodjasõidul ooperist

Eilsel Tartu linna päeval uitasid linnaruumis ooper ja klassikaline muusika, päeva ühe viimase üritusena pidas Itaalia suursaadik Marco Clemente ühes soprani Maria Listra ning tenori Rasmus Kulliga Emajõel seilanud lodi Jõmmul loengu ooperist.

Marco Clemente on enda sõnul suur ooperifänn ning pidanud selleteemalisi loenguid palju. "Aga paadis on mul esimene kord loengut pidada," tähendas ta.

"Minu lapsepõlves ei olnud nutitelefone ega internetti ning me pidime endale teist ajaviidet leidma. Olin umbes kümneaastane, kui kuulsin Puccini "Boheemi" lindistust ning sellest ajast saati on mu ooperivaimustus kasvanud," rääkis Clemente oma kokkupuutest ooperiga.

Suursaadik andis lodjaga Emajõele seilama tulnud ooperihuvilistele soovitusi ooperiga sõbraks saamiseks ning rääkis pikemalt maailma enimmängitud ooperist, Giuseppe Verdi "La Traviatast". Ta lausus, et ooperit aitab mõista selle keele tundmine ehk enne ooperi vaatama minekut võiks konkreetse teose kohta võimalikult palju infot uurida.

Marco Clemente pidas ooperist loengu oma sünnipäeval ning selle äramärkimiseks laulsid lodjale tulnud talle eestikeelse sünnipäevalaulu. "Oodake, ma pean seda filmima, muidu keegi ei usu mind," oli suursaadik toimuva üle rõõmus.

Veidi enne kella ühte öösel lõppenud lodjasõidult lahkusid kõik rahulolevatena.