EELISTAB EESTIMAIST: Anni Arrole meeldib suve juures enim see, et tema aiamaal saavad valmis kõikvõimalikud aedviljad.Foto: Teet Malsrsoos
Inimesed
30. juuni 2016, 06:00

Anni Arro: olen sel aastal suveüritused enda jaoks maha kandnud (1)

"Kõige rohkem naudin toidu tegemist just oma aia saadustest. Tunnen alati, et see on kõige õigem ja nagu päris elu," räägib staarkokk, kohviku Komeet omanik ja pereema Anni Arro oma suvistest tegemistest. Enda sõnul tuleb tal see suvi üsna rahulik.

Anni Arrole meeldibki suve juures enim see, et tema aiamaal saavad valmis kõiksugu peedid, porgandid ja kapsad.

"Kuna mul on laps veel nii väike, siis katsume rohkem maal olla ja puhata," ütleb Arro. Samuti pole tal plaanis minna suurematele festivalidele ja üritustele.

"Sel aastal olen sellised asjad maha kandnud, pigem võtame rahulikult," selgitab ta. Pere ei kavatse välismaalegi minna, sest alla kaheaastase lapsega on üsna tüütu reisida.

Reisida meeldib Arrole muidu küll, lemmikuteks on saanud soojemad Euroopa riigid. Kaugemale ta aga väga ei kipu, sest ei viitsi nii kaua sõita.

Eestiski on tema sõnul võimalik suve igati nautida. "Suvi tuleb ise endale toredaks teha. Ilmast sõltub see muidugi ka – kui ikka terve suvi sajab, siis tuleb päikest otsida mujalt," räägib Arro.

"Kuid praegu on olnud nii ilusad ilmad, et täitsa Itaalia tunne on."

Lugejatel soovitab kokk minna kindlasti ujuma ja linnast välja. "Jumala eest, ärge istuge linnas, olge võimalikult palju looduses! Nautige merd, sööge Eesti toitu," innustab Arro.

"Suvi on selline aeg, millal ei tasu endale piiranguid panna, dieete pidada. Naised kipuvad endale neid reegleid tegema, aga suve tuleb võtta mõnuga. See on nii harukordne ja eriline nähtus siin Eestis, et seda tuleb nautida," rõhutab ta. "Katsuge vähem stressata ja vihased olla," annab ta nõu.

Toredaid suvemälestusi on Arrol palju. "Lapsepõlvesuved maakodus tunduvad nii helged – tuleb meelde meresillerdus ja natuke päikesest kärsanud nahk," meenutab ta. Arro on praegugi maal, nii et head ajad polegi veel möödas.

"Need on lihtsalt nüüd teistsugused," tunnistab ta.