Billy JoelFoto: Vida Press
Inimesed
30. juuni 2016, 06:00

"Laulukirjutamine mõjus mulle halvasti. Mu eraelu läks joonelt põrgusse."

Billy Joel valis uute laulude asemel õnneliku eraelu.

Billy Joel on 150 miljoni müüdud plaadiga üks maailma edukamaid muusikuid. Kõlab ehk uskumatult, et ta pole enam 23 aastat uusi laule loonud. Laulja põhjendab seda sooviga saada ometigi õnnelikuks. Kolm korda lahutanud Joel naudib praegu uue noore abikaasaga ühiseid koduseid askeldusi.

67aastane Billy Joel annab vaatamata kahele puusaasendusoperatsioonile ikka veel kontserte. Ta esitab oma vanu kuulsaid hitte – "Uptown Girl", "Piano Man", "She`s Always Woman To Me", "New York State of Mind". Publik paistab olevat rahul ja rahamured vanameistrit ei kimbuta – tema varanduse suurust hinnatakse 180 miljonile dollarile.

Joeli ei ole tabanud sama häda mis paljusid teisi rokisaurusi, kelle muusika läheb korda ainult vanemale põlvkonnale. Daily Mail, kes Joeli hiljutist kontserti väisas, kirjutab, et publik oli üllatavalt noor.

Aga miks Joel enam uut muusikat ei kirjuta? "Ma lihtsalt ei tahtnud enam," põhjendab ta 23 aastat kestnud loomevaikust. "Laulukirjutamine mõjus mulle halvasti. Mu eraelu läks otsejoones põrgusse. Sa ei tee [laule kirjutades] muud, kui istud oma isiklikus põrgus."

Joel kritiseerib oma kunagist sõpra Elton Johni: "Elton käis mulle kogu aeg pinda: "Miks sa ei tee uut albumit ega uusi laule?!" Oleksin tahtnud põrutada: "Aga miks sina nii palju kirjutad?!" Usun, et ta tahab pildil püsida, aga kui plaadid enam ei müü, siis mis mõtet sel on?"

Briti popstaariga käis Joel 16 aastat ühistel kontserdituuridel, aga nüüd paistab nende sõprus jahtunud olevat. Elton süüdistab Joeli alkoholiprobleemis.

Joel aga toob põhjuseks tööalased lahkhelid: "Lihtsalt väsisin kogu aeg temaga ühte ja sama šõud tegemast, aga tema agent leppis minu jaoks kokku juba selliseid kuupäevi, milleks ma polnud nõusolekut andnudki. Ajakirjanduses väideti, et tühistasin meie turnee, aga ma polnud seda plaaninudki."

Heitles alkoholisõltuvusega

Eltoni vihjatud joomaprobleemi Joel ei salga: "Mul oli minevikus tõesti sellega jamasid ja Eltonil samuti."

Mõlemad mehed on end võõrutuskeskuses parandada püüdnud ning siingi oli Eltonil sõbrale etteheiteid: kui tema valis tõsise ravi, kus teda muu hulgas isegi põrandaid pesema sunniti, olevat Joel läinud sisuliselt spaasse puhkama ja sellest polevat olnud teragi kasu.

Peale alkoholi on Joel võidelnud ka depressiooniga ning elanud üle enesetapukatse.

Joeli eraelu on olnud üsna heitlik. Tal on seljataga kolm lahutust. Kuulsaim ekskaasa on supermodell Christie Brinkley, kellega Joelil on täiskasvanud tütar Alexa Ray. Nende suhtele saanud saatuslikuks Brinkley tihe töögraafik.

Praegu elab Joel enda sõnul õnnelikult koos 34aastase abikaasa Alexisega, paar kasvatab kaheksakuust tütart Della Rose’i. Laulja on rahul, et Alexis ei ole karjäärinaine, vaid tuli Joeli palvel töölt ära ja pühendub nende kodule.

Kodus askeldada ja oma kätega tütre mähkmeid vahetada meeldivat ka Joelile. "Mulle meeldib süüa teha ja naisele koristada," avaldab ta kodutööde jaotuse.