HÄBIPLEKIST MEES HÄVITAB?: Endise salaagendi raamat annab hoobi USA presidendiks pürgivale Hillary Clintonile, paljastades kunagise esileedi ja president Bill Clintoni salajase palge. Foto: Vida Press
Inimesed
29. juuni 2016, 06:00

Skandaalne raamat: Bill Clintoni valitsemisajal sai Valgest Majast ropp narko- ja seksiurgas (20)

Presidendikandidaat Hillary Clinton jääb liiderliku abikaasa tempude pärast võidust ilma?

Endine salateenistuse agent hoiatab plahvatuslikult skandaalses raamatus, et Clintoneid ei tohiks enam iialgi Valgesse Majja lubada – Billi ametiajal olevat täitmatus seksinäljas president ja tema paranoiline abikaasa oma teenistujate argipäevast teinud tõelise põrgu. Õudustest pääsemiseks pruukinud nende alluvad nii heldelt kokaiini, et presidendipalee tualettides hõljunud pidevalt valged pulbripilved.

Endine salateenistuse agent Gary J. Byrne, kelle ehmatavatest paljastustest kubisev raamat "Chrisis of Character" (sõnamäng, tõlge võiks olla "Temperamendi kriis") äsja USAs poelettidele jõudis, väidab, et on südametunnistusega riigiteenistuja – pärast oma ihusilmaga tunnistatud koledusi olevat tema patriootlik kohus tagada, et ükski Clinton ei pääseks enam iialgi võimule. Kui Bill Clinton (69) oli 1993–2001 USA president, töötas Byrne mõnda aega tema julgeolekuteenistuses.

Presidendi afääri Valges Majas internina töötanud Monica Lewinskyga teab igaüks, aga Billil olnud peale tema veel nii palju afääre, et Monica polnud armukade Hillary (68), vaid armukestest konkurentide peale.

"Kord ütlesin Monicale otse, et ta peab järjekorras seisma, sest president põrutab parajasti kedagi teist," kirjeldab Byrne.

"Ütlesin: "Oota siin, kuni ta on lõpetanud." Monica, kes oli end ainsaks pidanud, solvus muidugi ja nõudis vastust, miks vajab Clinton teist, kui tal on ju olemas tema."

Byrne pajatas hiljuti kõmulehele New York Post, et liiderlikul riigipeal olnud kombeks tervisejooksugi tehes naistele silma heita ja lasta julgeolekumeestel neilt kontaktandmeid koguda. Aeg-ajalt valinud Clinton nimekirjast kellegi välja.

Hiilgeaegadel pidanud Clinton korraga vähemalt kolme armukest. Kord näinud Byrne Billi ja endise asepresidendi teletähest tütart Eleanor Mondale’i ühes kabinetis seksimas.

Salaagendi sõnul ei häirinudki teda niivõrd Clintoni kustumatu himu naiste järele, kuivõrd tema komme teenistujaid oma pattude kaasosalisteks teha.

Kogu kollektiiv pidi aitama üleaisalöömist kinni mätsida. Presidendi sperma ja armukeste huulepunaga määrdunud käterättide koristaminegi kuulunud salaagentide tööülesannete hulka.

PEALTNÄHA ARMUNUD: Bill ja Hillary Clinton 1993. aastal, mil mees presidendiks valiti. Endise salateenistuse agendi Gary J. Byrne’i väitel olid nende õrnuseavaldused vaid kaunis fassaad, sest Bill võis korraga pidada lausa kolme armukest ja Hillary polevat talle selle eest ka äsamata jätnud. Foto: Vida Press

Samuti olevat president armukesi liiga palju usaldanud – Byrne’il olnud piinav pealt vaadata, millise enesestmõistetavusega Lewinsky presidendipalees isegi hilistel õhtutundidel vabalt ringi luusis.

Hillary lõi Billil silma siniseks?

Kui paljudel oli pärast Clintoni ja Lewinsky afääri ilmsikstulekut paljukannatanud esileedist kahju, siis Byrne’i meelest on kaasatundjad oma õrnu emotsioone asjatult kulutanud. Hillary olevat oma mehe vääriline, mõnes asjas hullemgi.

"Temaga koos töötada on sama hea kui endale iga päev haamriga vastu pead lajatada," võtab Byrne oma mälestused kokku.

Hillary olevat loomu poolest kiuslik ja ohtlik, ropu suuvärgiga ja paranoiline. Tema vihahood olnud plahvatuslikud ja sageli kiskunud konfliktid füüsiliseks. Raamatu autor on kindel, et Hillary andis oma mehele ka kolakat.

Kord ilmunud president välja sinise silmaga ja põhjendanud seda kentsakal moel – kohutav kohviallergia! Endine agent aga teab tõde – pöörase peretüli ajal olevat Hillary hoopis hinnalise antiikse vaasi vastu abikaasa pead puruks löönud.

Byrne’i sõnul olnud tal presidendi armuseiklusi kõrvalt jälgides vaibumatu hirm, et kohe saab Hillary kogu tõe teada ja siis tuleb julgeolekumeestel pead murda, kuidas Billi vägivaldse naise eest kaitsta.

Kõige hirmutavam olnud teadmine, et Hillary olevat ka tulirelvadega osav. Üht agenti olevat raevuhoos Hillary piibliga visanud.

Autor on Trumpi keelekandja?

Clintonite kohutav käitumine ajendanud mõndagi Valge Maja töötajat kokaiinist lohutust otsima.

"Mõni inimene oli juba hommikul tööle tulles omadega nii läbi, et suutis vaevu kõndida ja pillas pidevalt asju maha. Aga siis tegi ta kiire tiiru tualettruumi ja ilmus sealt uuesti välja, suu õnnest kõrvuni nagu klounil."

Mitu Byrne’i meeskonnakaaslasest agenti olevat oma meeleheidet leevendanud prostituutide ja alkoholiga.

Clintonite leer lükkab salaagendi väited kategooriliselt ümber – Byrne’i lood kuuluvat pigem fantaasiakirjanduse kui dokumentalistika kategooriasse. Nad vihjavad, et raamatu ilmumine on kahtlaselt hästi ajastatud.

Ühendriikide presidendiks pürgivate verivaenlaste Hillary Clintoni ja Donald Trumpi kampaaniad jõuavad peagi haripunkti ning iga protsent maksab. Byrne’i on tembeldatud Trumpi käsilaseks.

Byrne pole seda kinnitanud ega otsesõnu ka ümber lükanud – tema põhihuvi olevat Ameerika rahvast Clintonite eest hoiatada.

"Clintonid külvavad oma teele ainult hävingut," hoiatab raamatu autor. "Ameeriklased hääletagu nüüd oma südametunnistuse järgi. Mina olen neile kogu vajaliku info edastanud." Byrne’i väidete kritiseerijad aga rõhutavad, et salaagendil ei saanud oma leivaisale olla kuidagi nii vaba ligipääsu, nagu raamatus kirjeldatud krõbedad detailid eeldaks.

Agendi tegelik teenistus Clintonite alluvuses olnud kõigest kolm aastat üsna madalal ametipostil ja parimal juhul olevat tal vahendada vaid kolleegidelt kuuldud kõlakaid. Hillary Clintoni pressišefi sõnul on autor alatu tegelane, kes üritab presidendikampaania tuules rikastuda.

Byrne on aga valmis oma väiteid valedetektori all kaitsma – aga ainult tingimusel, et ka Hillary sama testi läbib.

Raamat on vesi Trumpi kampaaniaveskile

Donald Trump Foto: Reuters / Scanpix

Inimene, keda Gary J. Byrne’i teos eriti rõõmsaks teeb, on loomulikult Hillary Clintoni oponent presidendirallis – värvikas ärihai ja reality-staar Donald Trump. Trump on raamatut juba mitu korda mõnuga tsiteerinud.

"Endine salateenistuse agent kirjeldab Hillaryt kui ettearvamatut vägivallatsejat. Väga halvad iseloomuomadused ühele presidendile," ei hoidnud Trump end oma Twitteri seinal tagasi.

Mõnigi USA meediakanal on aga kuuldavasti Byrne’i raamatupromo ees oma uksed sulgenud, soovimata Trumpi kampaaniale hoogu juurde anda.