Anni Arro.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
28. juuni 2016, 17:27

STAARID SUVEL | Staarkokk Anni Arro: "Katsuge vähem stressata ja vihased olla!" (19)

Oma suveplaanidest räägib staarkokk, kohviku "Komeet" omanik ja pereema Anni Arro, kelle sõnul tuleb see suvi üsna rahulik.

Anni Arrole meeldib suve juures enim see, et ta aiamaal saavad valmis kõiksugu peedid, porgandid ja kapsad. "Kõige rohkem naudin toidu tegemist just oma aia saadustega. Tunnen alati, et see on kõige õigem ja nagu päris elu," selgitab ta.

"Kuna mul on laps veel nii väike, siis katsume rohkem maal olla ja puhata," räägib Anni Arro. Samuti ei ole plaanis külastada suuremaid festivale ja üritusi: "Sel aastal olen maha kandnud sellised asjad, pigem võtame rahulikult," selgitab naine. Ka välismaale perega pole plaanis minna, sest alla 2-aastase lapsega on üsna tüütu reisida.

Arrole meeldib muidu reisida küll, lemmikuteks on saanud soojemad Euroopa riigid. Kaugematesse kohtadesse ta aga väga ei kipu, sest ei viitsi nii pikalt sõita.

Eesti suve on tema sõnul võimalik hästi nautida: "Suvi tuleb ise endale toredaks teha. Ilmast muidugi ka sõltub – kui ikka terve suvi sajab, siis tuleb päikest otsida mujalt," räägib Arro. "Praegu on nii ilusad ilmad olnud, et täitsa Itaalia tunne on," lisab ta naerdes.

Lugejatele soovitab kokk minna kindlasti ujuma ja linnast välja, kes vähegi saab endale seda lubada. "Jumala eest, ärge istuge linnas, olge võimalikult palju looduses. Nautige merd, sööge Eesti tooraineid," innustab Arro. "Suvi on selline aeg, millal ei tasu endale piiranguid panna, dieete pidada. Naised kipuvad endale neid reegleid tegema, aga suve tuleb võtta mõnuga. See on nii harukordne ja eriline nähtus siin Eestis, et seda tuleb nautida," rõhutab ta. "Katsuge vähem stressata ja vihased olla," annab naine nõu.

Toredaid suvemälestusi on Anni Arrol palju. "Lapsepõlve suved maakodus tunduvad nii helged, tuleb meelde mere sillerdus ja natuke päikesest kärsanud nahk," meenutab naine. Ta on praegugi maal, nii et head ajad ei ole möödas. "Need on lihtsalt nüüd teistsugused," tunnistab ta.

Kuna suvi on käes ja lahedaid tegevusi lõputult, siis uuris Õhtuleht Eesti staaridelt, mida nemad suvel plaanivad teha.