Alen VezikoFoto: Ardo Kaljuvee
Inimesed
28. juuni 2016, 10:45

Alen Veziko: käige mõneks ajaks Eestist ära, siis saate aru, kui hea on kodus olla (30)

Muusik Alen Veziko on ilma pateetilisuseta oma kodumaa patrioot, kes peab sünnimaad paigaks, kus saab elada ja peaks elama. Lisaks muusika tegemisele meeldib talle ka ise teiste muusikat kuulata ning kui sellele lisada kodumaa armastus, on selge, miks võib meest sageli näha ka isamaalistel kontserditel. 

Vezikol on välja kujunenud ka oma traditsioon, kuidas ta Eesti tähtpäevi tähistab juhul, kui ise esinema ei pea. "Pits valget viina ja kiluvõileib ning perekondlik õhtusöök. Ma usun, et iga eestlane saab aru, millest ma räägin."

Kontsertidel on mehel tavaliselt kindlad laulud, mida talle meeldib oma repertuaarist esitada, kuid sõltuvalt üritusest paluvad vahel korraldajad mõned nende ideed laval realiseerida. "Ma olen aastaid tagasi lubanud endale, et ma ei laula ühtegi laulu, mis mind ei kõneta."

Eesti inimestele on tal anda ka soovitus, kuidas olla iga päev natukene õnnelikum ja rahulolevam. "See on keeruline ja samas väga lihtne. Käige mõneks ajaks Eestist ära, kasvõi Lätis, ja tagasi tulles saategi aru, kui hea on kodus olla," räägib mees.

"Kõik need, kes arvavad, et mujal on kergem, neile võin öelda, et külastades väliseesti kogukondi, näen ma seda, et kõik tahavad salamisi koju. Tihti on lihtsalt enda taga kõik sillad põletatud," arvab ta.

"See on meie maa, siin räägitakse meie keelt ja siin on meie kombed. Hinnake seda, mis meil on ja kui miskit ei meeldi, püüdke seda parandada."