NÄRVID JA TERVIS TUKSIS: Sir Cliff Richard kinnitab, et seksuaalse kuritarvitamise süüdistused olid täiesti alusetud. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
28. juuni 2016, 06:00

"Ma olla poissi pilastades rulluiskudel olnud!" (1)

Cliff Richard kurdab, et alusetu pedofiiliasüüdistus röövis temalt tervise.

Cliff Richard ähvardab Lõuna-Yorkshire’i politsei ja BBC kohtusse kaevata, sest tema kodu läbiotsimine, sellest otseülekande tegemine teleris ja kaks aastat kestnud pedofiiliasüüdistused on röövinud temalt tervise.

"Arvasin, et suren," räägib Sir Cliff (75), keda kahtlustati kolme alaealise nooruki aastatetaguses pilastamises, kuid kellele ametlikku süüdistust asitõendite nappuse tõttu ei esitatud.

BBC tegi Briti laulja kodu läbiotsimisest kaks aastat tagasi otseülekande. Esmalt kahtlustati staari ühe, siis juba kolme nooruki seksuaalses kuritarvitamises.

"Kas teate, et ma olla poissi pilastades väidetavalt rulluiskudel olnud!" ahhetab Cliff.

ÄREVAD HETKED: Briti uurimisorganid otsisid Cliff Richardi residentsi Lääne-Londonis Sunningdale’is läbi 14. augustil 2014. Kohal oli ka BBC, kes jäädvustas kogu sündmuse – kuni uurijate autode lahkumiseni. Foto: AFP / Scanpix

"Väidetavalt rulluisutasin ühte poodi ja siis välja. Kahe tunni pärast tulin tagasi – ikka rulluiskudel – ja käperdasin seda poissi uuesti. Olete te midagi nii jaburat varem kuulnud? Kukkusime naerust pikali, kui me seda kuulsime. Kui see tõsi oleks, oleks ta ju saanud mind rindu tõugata ja ma oleksin pikali kukkunud!"

Cliffi sõnul sai niinimetatud rulluisukutist hiljem vaimulik, teine süüdistaja osutus Ühendkuningriigi üheks ohtlikumaks vägistajaks ja kolmas oli mees, kes oli varem üritanud Cliffi šantažeerida.

"Ma ei saa aru, miks nad mind nii vihkavad?" imestab laulja. "Nad on kas haiged ja vajavad abi. Või on kurjategijad ja tahavad raha. Nad on kas hullumeelsed või valevorstid."

Cliff rääkis Daily Mailile, et teda tabanud hingepiinade tõttu ei saanud ta enam magada, kõhnus ning oli ükskord tennist mängides veendunud, et heidab hinge.

ÄREVAD HETKED: Briti uurimisorganid otsisid Cliff Richardi residentsi Lääne-Londonis Sunningdale’is läbi 14. augustil 2014. Kohal oli ka BBC, kes jäädvustas kogu sündmuse – kuni uurijate autode lahkumiseni. Foto: AFP / Scanpix

"Olin oma süütuses veendunud, aga kartsin kogu aeg, et mind pistetakse trellide taha. Või vähemalt saadetakse kohtu ette." Unehäired jätkuvad ka nüüd, kus ta süüdistusest puhtaks pesti.

Laulja on nii vihane ja solvunud, et kaalub nii BBC kui ka kohaliku politsei kohtussekaebamist.

"Mu nimi määriti ära Norras, Rootsis, Taanis, Hollandis, Belgias, Hispaanias, Prantsusmaal, kogu Euroopas, Filipiinidel, Singapuris, Hongkongis, Ameerikas, Austraalias, Uus-Meremaal," loetleb ta.

Cliff tunneb suurimat kergendustunnet selle üle, et tema ema ei pidanud seda inetut lugu pealt nägema ja jõudis enne surra. "See oleks ta tapnud."