Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
26. juuni 2016, 09:51

Jana Liisa Johannson lõpetas gümnaasiumi (15)

Möödunud aastal “Eesti otsib superstaari” saates osalenud Jana Liisa Johannson lõpetas Prantsuse lütseumi ning rõõmustab heade eksamitulemuste üle. “Eesti keel on mul kooli parim tulemus – 94 punkti,” on neiu endaga rahul. Inglise keele eksami tegi Jana Liisa 93le punktile. Matemaatikas sai ta 89 punkti. Jana Liisa nendib, et matemaatikas oleks ta tegelikult rohkem punkte tahtnud saada, kuid enam-vähem võib rahule jääda.

Gümnaasium lõpetatud, plaanib Jana Liisa kindlalt ülikooli minna. Neiu esimene valik on juura. “Mulle tundub, et see võiks mulle sobida. Kui näiteks advokaadiks hakata, on vaja esinemisjulgust. Mulle väga meeldib rääkida, esineda ja õiglust jalule seada. Seega arvan, et see ala on minu jaoks õige,” põhjendab Jana Liisa.

Ta on mõelnud ka meditsiiniõpingute peale, kuid praegu on need mõtted tagaplaanile jäänud. “Paar viimast aastat ma olin täiesti kindel, et ma lähen õppima meditsiini, aga nüüd ma sain aru, et selleks on vaja väga suurt kirge kõige, sest muidu ei jõua seda kõike selgeks õppida.”

Jana Liisa on kaalunud ka üht õpinguvaba aasta võtmist, kuid leiab, et praegu on siiski parim aeg ülikooli astumiseks. Gümnaasiumist saadud teadmised on veel värskelt meeles. “Eks ma jõuan ka oma vead ära teha ja võibolla vahetan üldse eriala ja võtan hiljem aasta vabaks,” mõtiskleb neiu. Praegu on Jana Liisa oma konkursipunktid juba välja arvutanud ning on üsna kindel, et saab Tartu ülikooli Tallinna filiaali juurasse sisse.

Mis saab aga laulmisest? Jana Liisa loodab, et muusika jääb ka õpingute taustale alles, kuid midagi lubada ta ei julge. “Eks elu näitab, kas jään veel edasi laulma või võibolla lõpetan ära.”