Foto: AFP / Scanpix
Tele
23. juuni 2016, 08:58

ERR teeb hulga erisaateid Brexiti referendumist (1)

Täna toimuval referendumil otsustab Suurbritannia, kas jääda Euroopa Liidu liikmeks või mitte. "Aktuaalne kaamera" ja Vikerraadio teevad sel puhul toimuvast erisaated. 

"Suurbritannia on uus kodu tuhandetele eestlastele ning Ühendkuningriik on üks Balti riikide iseseisvuse oluline tugisammas. Tähtis on ka see, et protestantlikud eestlased ja britid näevad maailma asju üsna ühesuguse nurga alt," ütleb ERRi uudistetoimetuse juhi asetäitja Indrek Kiisler. 

ERRi raadiouudised saatsid oma reporteri Kristi Sobaku Birminghami, et tuua kuulajateni kõige vahetumad uudised ja meeleolud otse sündmuste keskelt Inglismaalt. 

24. juunil on ERR raadiouudistes erakorraliselt pikemad saated kell 9 ja kell 12. Saadetes võetakse ühendust korrespondentidega Suurbritannias, räägitakse ekspertidega ning uuritakse, milline on Eesti valitsuse reaktsioon referendumi tulemustele. 

Kell 11.05 on Vikerraadio eetris saade "Reporteritund. Brexiti referendumi tulemused". Tallinna stuudios on riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser ja riigikogu EKRE fraktsiooni nõunik Anti Poolamets, Pärnu stuudios aga majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Keit Kasemets. Saatejuht on Indrek Kiisler. 

Kell 14 on ETV eetris "Aktuaalse kaamera" erisaade Brexitist, mis võtab luubi alla ajaloolise referendumi Suurbritannias. Kohapealt vahendab brittide meeleolusid ERRi väliskorrespondent Johannes Tralla. Stuudios kommenteerivad referendumi tulemusi eksperdid.