Foto: MATI HIIS
Inimesed
22. juuni 2016, 10:25

Pole jaanideks plaane? Viis jaanipidu, kuhu veel jõuad

Kui sul ei ole veel jaanideks plaane ja sõbrad on kõik juba külasimmanitele vehkat teinud, siis siin on viis suurimat jaanipidu, kuhu veel jõuad. Seltskond on kahtlemata kirju ja igav ei hakka kohe kindlasti!

1. Pühajärve jaanituli

Pühajärve jaanituli tähistab sel aastal oma 10 juubelit ja sel puhul astuvad lavale välismaised artistid nagu Inna ja Sak Noel. Kohal on ka kogu Eesti muusikamaailma paremik, alustades Smilersist ja lõpetades Meisterjaaniga. Sinna vahele mahuvad The Sun, Ott Lepland, Terminaator, Koit Toome, Karl-Erik Taukar, Jüri Pootsmann, Suur Papa, Cartoon. Lisaks selle saab enda proovile panna ka traditsioonilistel jaanimängudes.

2. Valgeranna jaanituli

Kes ei ole ammu kuulnud ega näinud Meie Meest, kuid tahaks just jaaniõhtul nende lugude saatel tantsu vihtuda, siis tuleb sõita Pärnumaale, sest just Valgerannas võtab viisijupi üles Meie Mees. Meeleolu aitavad üleval hoida ka 2 Quick Star ja Koit Toome.

3. Viimsi jaanituli

Maalilise vaatega merekaldal süüdatakse suur jaanilõke kell 20.30.  Lusti ja mängu jätkub aga kogu perele. Viimsi jaanitule näol on tegemist suure külapeoga ja mis oleks üks külapidu ilma muusikuteta. Nii astuvadki üles Traffic ja Folk Higlights Orchestra. Ja mis kõige põnevam: kella poole ühe ajal minnakse sõnajalaõit otsima.

4. Mändjala jaanituli

Tegemist on tõelise jaanifestivaliga, kus kahe päeva jooksul saab näha ja kuulda kõiki kohustuslike jaanilaule ja nende esitajaid. Jala panevad tatsuma Smilers, Fix, Karl-Erik Taukar, Patune pool, Vennaskond, Karl Madis ja paljud teised.

5. Koppelmaa jaanituli

Harjumaal Koppelmaa külas süüdatakse jaanituli Endla turimsitalus. Kogu jaanitralli juhib Venno Loosaar, muusikalisi elamusi pakuvad Tanel Pader & The Sun ja Aplesin. LIsaks saab näha skandinaaviamaade võimsamaid Monsterautosid ja nende etteastet. Pisemate jaanipiduliste jaoks on batuudid ja poni.